F1: a Red Bull feltételei távol tarthatják Räikkönent

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.07.10. 09:04
null
Kimi Räikkönen mégsem lesz Sebastian Vettel csapattársa? Vagy csak Helmut Marko lobbizik? (Fotó: Reuters)
A Red Bull-istálló még augusztusban közölni fogja, hogy kivel pótolja az idény végén a Porsche sportautócsapatához szerződő Mark Webbert. A fő esélyes Kimi Räikkönen, akinek távozására felkészült a Lotus, felvette a kapcsolatot Nico Hülkenberggel és Paul di Restával is. Helmut Marko ezt az alkalmat is kihasználta, hogy beszóljon a Ferrarinak.

„A Magyar Nagydíj után nyári szünet lesz, amelyet a Belga GP követ. Erre az időszakra jósolom a bejelentést az új versenyzőnkről – mondta Helmut Marko, a Red Bull tanácsadója az energiaitalt gyártó cég televíziós csatornájának, a Servus Tv-nek. – Az új pilótánknak nem egyéves szerződést ajánlunk, hanem három esztendőre akarjuk elkötelezni, fontos, hogy meglegyen az állandóság. Az is kell, hogy az új pilótánk rengeteget dolgozzon a szimulátorban, és más kötelezettségeket is vállaljon. Több jelöltünk is van, mindenképp olyan versenyzőt szeretnénk, aki közel kerül Sebastian Vettel szintjéhez. Nem úgy, mint a Ferrari, amely számára mindent Fernando Alonso jelent."

Marko kötelezettségekről és hároméves szerződésről tett kitérője miatt korántsem biztos, hogy Räikkönenre esik a választás (vagy a finné rájuk), az utóbbi időszakban kiváló formát mutató Daniel Ricciardo bizonyára örömmel vállalná a felsoroltakat. Persze azt is látni kell, hogy Marko az utánpótlásért felelős személy a Red Bullnál, és jó pont lenne nála, ha az évek óta a Red Bull égisze alatt szereplő pilóták egyike kerülne Vettel mellé – ám a végső döntés nem az övé lesz.

A Lotusnál Eric Boullier csapatfőnök elismerte, hogy tárgyal Hülkenberggel, akinek távozása elé a Sauber nem gördíthet akadályt, hiszen a fizetése elmaradásával szerződést szegett.

„Tárgyaltam már Nicóval" – mondta Boullier a francia L'Équipe-nek, amely Räikkönen esetleges pótlásáról kérdezte. Boullier Di Restát is megemlítette, de nem tett le a 2007-es világbajnok megtartásáról, amire a Marko által vázolt Red Bull-követelményrendszer miatt talán meg is nőtt az esély.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik