F1: a Red Bull a nagy hátrány ellenére is megszorongatná a Mercedest

H. L.H. L.
Vágólapra másolva!
2020.07.03. 20:08
null
Verstappen magabiztosan várja a folytatást Spielbergben (Fotó: AFP)
A Red Bull hátránya meglehetősen nagy volt az Osztrák Nagydíj mindkét szabadedzését megnyerő Mercedes mögött, Max Verstappenék azonban továbbra is magabiztosan várják a folytatást.

 

A szakértők, illetve több Formula–1-es szereplő arra számít, hogy a Red Bull idén végre megszorongathatja a sorozatban hetedik konstruktőri címére hajtó Mercedest. A „vörös bikák” azonban egyáltalán nem nyújtottak meggyőző teljesítményt a spielbergi pénteken, az első szabadedzésen 602 ezredet, a másodikon több mint 9 tizedet kaptak a mindkétszer élen végző Lewis Hamiltontól.

33. OSZTRÁK NAGYDÍJ
JÚLIUS 3., PÉNTEK
1. szabadedzés: 1. Hamilton 1:04.816
2. szabadedzés: 1. Hamilton 1:04.304
JÚLIUS 4., SZOMBAT
3. szabadedzés: 12.00–13.00
Időmérő: 15.00–16.00
JÚLIUS 5., VASÁRNAP
A verseny (71 kör, 306.452 km) rajtja: 15.10
A KÖVETKEZŐ FUTAMOK
Július 12., 15.10Stájer Nagydíj
Július 19., 15.10Magyar Nagydíj
Augusztus 2., 16.10
Brit Nagydíj

A Mercedes ellen a DAS miatt óvást benyújtó csapat viszont a nagy lemaradás ellenére is bizakodó, és hátrányát a szárnytörésnek tudja be.

„Alex (Albon) több problémával is szembesült, de sikerült idejében kezelnünk a helyzetet. Max (Verstappen) pedig törött szárnnyal volt kénytelen teljesíteni az első köreit a lágy keveréken – magyarázta Christian Horner.Remélhetőleg fel tudjuk venni a harcot a Mercedesszel. Egyértelműen ők számítanak a favoritnak, így meg kell próbálnunk minél nagyobb nyomást helyezni rájuk” – tette hozzá csapatfőnök, akihez hasonlóan a holland pilóta is úgy érzi, nincs ok az aggodalomra.

„Jó napot zártunk. A köridők nem igazán mondanak semmit, mivel eltörtem az első szárnyam a gyors körömön. Ennek ellenére magabiztosak vagyunk. Mindig vannak dolgok, amiket jobban is lehet csinálni, összességében azonban ez jó nap volt. Már várom a folytatást.”

A Red Bull versenyzői pénteken több megforgást és kicsúszást is bemutattak, a csapat thaiföldi pilótája azonban úgy véli, mindez csak azért történt, mert nagyon nyomták a gázt, és nem az autó kezelhetőségével van probléma.

„Csak nyomtam. A versenyszimulációk idején az autó nyilván jobban csúszkál. Kicsit túlerőltettem, és túlkormányzottá vált a kocsi. Tudjuk, hogy min kell még dolgoznunk. Az autónak vannak még olyan területei, amelyeken a rövid és a hosszú etapok alkalmával is javítanunk kell. Ugyanakkor mindenki más motorbeállításokkal ment, szóval majd meglátjuk szombaton” – osztotta meg gondolatait Albon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik