F1: A Mercedesnél egyenlőek a pilóták - Brawn

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.04.07. 13:03
Ross Brawn, a Formula–1-ben szereplő Mercedes-istálló csapatfőnöke leszögezte, hogy nincs első számú pilóta a német gárdában, Nico Rosberg és Lewis Hamilton ugyanazokkal a feltételekkel versenyez. Azért volt szükség ennek nyomatékosítására, mert a Malajziai Nagydíjon Brawn nem engedte meg Nico Rosbergnek, hogy megelőzze az előtte az üzemanyaggal való spórolás miatt lelassuló Lewis Hamiltont.

„Lewis imád versenyezni, amikor tárgyalunk vele, szóba sem került az első és második számú pilóta kérdése. Csak azt kérte, hogy megkapja ugyanazokat a feltételeket, amit acsapattársa. Az önbizalmát mutatja, hogy biztos benne, bárkit meg tud verni egyenlő feltételek között. Éppen az zavarta a dobogón, hogy nem tiszta versenyben szerezte meg a harmadik helyezést – mondta a Sky Sportsnak Brawn. – Kevés volt az üzemanyag, csúnyán nézett volna ki, ha az utolsó körben valamelyik autónk lelassul és megáll csak azért, mert versenyeztek."

Brawn perceken át vitázott Rosberggel, aki meg akarta előzni Hamiltont – kétszer meg is tette a hátsó egyenesben, de az angol a célegyenesben, a másik DRS-zónában visszavette a pozícióját. Végül meggyőzte a németet, aki az utolsó körökben már nem támadta Hamiltont.

„Nem voltam boldog attól, hogy ilyen utasítást kellett adnom, az elmúlt években engedtük is versenyezni a pilótáinkat, hiszen én is ezt szeretem az F1-ben – folytatta Brawn, akit a verseny után a Mercedes két elöljárója, Niki Lauda és Toto Wolff is bírált. – Abban a pillanatban nekem kellett döntenem. Lehet, hogy Toto és Niki nem értett egyet velem, de hármunk közül egyedül nekem voltak meg azok az információk, amelyek alapján dönteni kellett. Az F1-es futamokon nincs idő arra, hogy konferenciát hívjunk össze a fontos kérdésekben, egy személynek kell döntést hoznia, az pedig én vagyok. Ha az esetek 70-80 százalékában jó döntés hozok, az már nagy eredmény."

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik