F1: A Mercedes lesz az ellenfelünk – Marko leírta a Ferrarit

H. L.H. L.
Vágólapra másolva!
2020.01.06. 16:23
null
Marko nem Verstappent nevezte meg a jelenlegi legjobbnak (Fotó: AFP)
A Red Bull tanácsadója, Helmut Marko elmondta, ki lesz csapata legnagyobb riválisa a Formula–1 2020-as idényében, s azt is elárulta, melyik versenyzőt tartja jelenleg a legjobbnak.

 

Az 2019-es idény második felében a Red Bullnak és a Ferrarinak is sikerült többször legyőznie a sorozatban 6. konstruktőri vb-címét jegyző Mercedest, s mivel a soron következő kiírásban nem lesz számottevő változás a szabályokban, a szakértők többsége háromcsapatos küzdelemre számít a bajnoki trófeákért. A „vörös bikák" tanácsadója, Helmut Marko azonban sokkal inkább két gárda, s azon belül is két versenyző párharcát várja.

„A Mercedes lesz az ellenfelünk, különösképp Lewis Hamilton – mondta az osztrák az Auto Bildnek, s azt is elárulta, miért a britet tartja a mezőny legjobbjának. – Be kell vallanom, hogy szinte tökéletesen vezet, és ha a teljes csomagot nézzük, jelenleg ő a Formula–1 legjobb versenyzője. Aztán mögötte következik Max Verstappen" – tette hozzá, majd megosztotta, miért látja kevésbé esélyesnek a Mark Webber által korábban favoritként megnevezett Ferrarit.

Az idény utolsó harmadában már jobbak voltunk náluk, és úgy tűnt, már nincs meg a korábbi fölényük, főleg az erőforrást tekintve. A Honda viszont szinte egálban van a Mercedesszel, már csak az a bizonyos plusz hiányzik az időmérőkön. Ennek ellenére meg vagyok győződve róla, hogy a Honda képes megugrani ezt az akadályt, s onnantól csakis rajtunk múlik, képesek vagyunk-e egy olyan autót építeni, amellyel már a kezdetektől fogva harcolhatunk a bajnoki címért. Eddig jók a kilátások, hiszen jóval korábban fogunk végezni a kocsinkkal, mint eddig bármikor sikerült" – magyarázta Marko.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik