F1: a Marussia Texasban két autóval őrizné Bianchi bravúrját

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.10.13. 11:25
A Marissia-istálló az idény hátralévő három versenyén már kélt autóval áll rajthoz, erre utalnak a csapat vezetőinek nyilatkozatai. Jules Bianchi szuzukai balesete után a csapat Oroszországban csak Max Chiltont indította, a másik autó a Japánban kritikus állapotban kórházban fekvő Bianchi tiszteletére a boxban maradt.

„A csapat rengeteget köszönhet Jules-nek, Monacóban nagyszerű versenyzéssel a kilencedik helyen ért célba, ennek köszönhetően máig a konstruktőr-vb 9. helyén áll a Marussia – mondta Graeme Lowdon, az istálló igazgatója. –Nagyrészt Jules érdeme, hogy így állunk, és a legjobb, amit tehetünk, hogy minden erőnkkel megpróbáljuk megtartani azt, amit neki köszönhetünk.”

Dave Greenwood főmérnök is hasonlóan nyilatkozott.

„Most nagyon jó lesz hazamenni, de előbb-utóbb a jövőbe kell tekintenünk. Össze kell szednünk magunkat, és az utolsó három versenyen mindent bele kell adnunk” – mondta Greenwood.

A csapat tartalék pilótája az amerikai Alexander Rossi, stílszerű lenne, ha a texasi versenyen mutatkozna be az F1-ben, de a csapat nem erősítette meg, hogy őt nevezi az utolsó versenyekre.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik