F1: A Lotus szerint mások is hiányozni fognak Jerezből

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.01.09. 14:18
Eric Boullier, a Formula–1-ben szereplő Lotus-istálló vezetője biztos benne, hogy néhány rivális is kihagyja az első téli kollektív tesztet Jerezben. A sportvezető szerint vannak előnyei a mulasztásnak, de Adrian Sutil, a Sauber pilótája amondó, nagyot hibázik, aki későn készíti el az autóját.

„Meglátják majd, nem mi leszünk az egyetlen hiányzók a jerezi teszten, biztosan tudom, hogy más is távol marad – nyilatkozta a BBC-nek Boullier, aki először beszélt azóta, hogy decemberben azt pletykálták, távozik az istállótól. – Már egy hónapja is azt mondtuk, hogy nehéz lesz időben elkészülni az autóval, és ezzel több csapat is így volt. Így döntött a többség, ez van. Csak pár napot késünk, és ez bizonyos szempontból jól is elsülhet, hiszen megleshetjük Jerezben, mit csinál a többi team, míg ők még hetekig nem láthatják, hogy mi mit teszünk. Ez azért lehet különösen jó, mert a nagy szabálymódosítások után minden egyes autó különös figyelmet kap."

A Lotus a 2012-es tesztidényben is kihagyta az egyik tesztet, mert probléma adódott a kasztnival, akkor ez nem vetette vissza a csapat teljesítményét.

Adrian Sutil szerint viszont most senki sem engedheti meg magának, hogy a három közös gyakorlás valamelyikéről lemaradjon.

„Nagyon fontos teszt lesz a jerezi, számomra egyértelmű, hogy a Lotus hátrányba kerül azzal, hogy nem készül el időben – mondta a Force Indiától az előző idény után a Sauberhez szerződő német. – Nem tudhatjuk, miért határoztak így, szerintem semmiképpen sem jó döntés. Az új turbómotorokkal mindenki meg fog szenvedni, és jobb hamar túlesni ezeken a problémákon. Persze a Ferrari, a Renault és a Mercedes is nagy gyártó rengeteg rutinnal, nem hiszem, hogy bármelyik nagyon melléfogott volna és tragikus hajtóművet készít."

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik