F1: a Liberty Media közös autóbemutató show-t tervez 2018-ra

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.06.28. 17:50
A Formula–1 többségi tulajdonosa, a Liberty Media azt tervezi, hogy a jövőben az eddig megszokott egyéni autóbemutatókkal ellentétben az összes csapat egyszerre leplezné le az aktuális évre tervezett négykerekűjét egy nagy „show" keretében.

A Liberty Media egyik legnagyobb terve a Formula–1 átalakítását illetően az, hogy közelebb hozza a sorozatot a rajongókhoz. Ennek érdekében már több újítást bevezettek, például szurkolói zónákat alakítottak ki a futamoknak otthont adó versenypályákon, ahol a kilátogató nézők többek között kipróbálhatták a kerékcserét vagy különféle szimulátorokba ülhettek.

Természetesen a tulajdonosok nem szeretnének ennyinél megállni, és kirukkoltak a közös autóbemutatók ötletével.

Eddig az volt a megszokott, hogy minden istálló saját bemutatót rendezett új versenygépének, amit többféle módon tehettek meg. Volt, aki egyszerűen képeket és videókat töltött fel a hivatalos oldalára és/vagy közösségi oldalaira. Az is előfordult, hogy a csapatok a gyárukban vagy egy versenypályát kibérelve komolyabb bemutató keretében leplezték le négykerekűjüket, de sokan csak egy-két nappal az első teszt kezdete előtt az annak otthont adó pályán mutatták meg, mivel mérettetik meg magukat a szezon során.

A közös autóbemutatók ötlete egyébként nem először vetődik fel, ám míg korábban mindannyiszor elvetették azt, nagy rá az esély, hogy már 2018-ban így rendezik meg.

Ennek helyszíne egyelőre nincs tisztázva, bár vélhetően az első tesztnek terepet biztosító versenypálya lesz a befutó – jövőre valószínűleg a barcelonai létesítmény. Szintén szurkolóbarát felvetés a Liberty Media részéről, hogy erre a fesztiváljellegű eseményre ingyenes lesz a belépés.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik