F1: A jó erőforrás fontosabb lesz, mint valaha – Webber

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.02.10. 19:16
Mark Webber szerint az eddigieknél is meghatározóbb lesz a motorerő az erősorrendre nézve, ugyanis a nehezebb autók és a nagyobb leszorítóerő miatt a motorgyártóknak az utóbbi évek legerősebb erőforrásait kell a csapatok rendelkezésére bocsátaniuk.

Jelentős szabályváltoztatásokkal vág neki hamarosan a Formula–1 mezőnye a 2017-es szezonnak, de Mark Webber, a Red Bulltól a 2013-as szezont követően visszavonuló ausztrál pilóta rávilágított arra, hogy mire van leginkább szükségük a csapatoknak. Mark Webber, a Red Bulltól a 2013-as szezont követően visszavonuló ausztrál pilóta rávilágított arra, hogy mire van leginkább szükségük a csapatoknak.

„Az autók leszorítóereje jóval nagyobb lesz, így érzékenyebbé válva a motorerőre, mint valaha. Erősebb motorokra lesz szükség, mint eddig bármikor, a szélesebb abroncsok és a nagyobb ellenállás miatt” – vélekedett a korábbi versenyző.

Webber azt is megjegyezte, hogy mindez a Formula–1 javát szolgálhatja, ugyanis a nézők minél sebesebb gépeket szeretnének látni, ezért a pilótáknak keményen oda kell tenniük magukat a jó eredményért.

„Ami a sporttal kapcsolatos oldalt illeti, jó irányba tart az F1, mert az autók jóval gyorsabbak lesznek – mondta Webber. – A versenyzők újra keményen meg fognak dolgozni a fizetésükért, majd kimerülten és leizzadva állhatnak fel a dobogóra. A köridők visszatérnek a tíz évvel ezelőttiekhez, és ezt jó lesz látni.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik