F1: a Ferrari továbbfejlesztett erőforrással támad Barcelonában

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.05.08. 09:57
null
Több fejlesztéssel is készül a Ferrari (Fotó: AFP)
A Ferrari a tervezettnél korábban, már a soron következő Spanyol Nagydíjon beveti a továbbfejlesztett erőforrását, miközben több újítással is készül – jelentette be a csapatvezető, Mattia Binotto.

 

A Honda után most a Ferrari is előrehozza a továbbfejlesztett erőforrásának bevetését, ám míg a japánok a megbízhatósági problémák miatt, addig az olaszok a teljesítményjavulás érdekében változtattak az eredeti programjukon.

49. SPANYOL NAGYDÍJ
MÁJUS 10., PÉNTEK
1. szabadedzés: 11.00–12.30
2. szabadedzés: 15.00–16.30
MÁJUS 11., SZOMBAT
3. szabadedzés: 12.00–13.00
Időmérő: 15.00–16.00
MÁJUS 12., VASÁRNAP
Futam: 15.10–16.10
A KÖVETKEZŐ FUTAMOK
Május 26. 15.10
Monacói Nagydíj, Monte-Carlo

Június 9. 20.10

Kanadai Nagydíj, Montreal
Június 23., 15.10
Francia Nagydíj, Paul Ricard

Előzetesen ugyanis a 2019-es kiírás hetedik fordulóján, a Kanadai Nagydíjon érkeztek volna a frissített hajtóegységek, aminek taktikai okai is lettek volna, hiszen a mostani, 21 versenyt felölelő idényben összesen három erőforrást használhat fel minden alakulat.

A maranellóiak lemaradása azonban négy futamot követően már 74 pont a Mercedes mögött a konstruktőri vb-összetettben, miközben egy évvel ezelőtt az idény ezen pontján 4 bajnoki egységgel még vezettek is fő riválisuk előtt.

„Egyértelmű a lemaradásunk a bajnokságban, így tisztában vagyunk vele, hogy a fejlesztési verseny kulcsfontosságú lesz idén. Azerbajdzsánban már bevetettünk egy aerodinamikai csomagot, és Barcelonában is lesz néhány újításunk ezen a területen" – kezdte Binotto.

„Ráadásul motorfejlesztéssel is készülünk, és a tervezettnél korábban vetjük be az újat, hiszen a második specifikáció eredetileg Kanadában debütált volna. A Shell pedig a csapattal szorosan együttműködve kifejlesztett egy új kenőanyagot is, ami teljesítménynövekedést hozhat és a frissített hajtóegységekkel használjuk is" – magyarázta.

„Mindez óriási csapatteljesítmény, hiszen mindenki nagyon keményen nyomta, hogy már most alkalmazhassuk ezeket a fejlesztéseket."

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik