F1: A csapat azt mondta, az év végéig náluk versenyzem – Gasly

Vágólapra másolva!
2019.08.29. 17:05
null
Gasly Red Bull-os kalandja nem tartott sokáig (Fotó: AFP)
Mint ismert, a Red Bull alig egy héttel az F1-es Magyar Nagydíjat követően bejelentette, Pierre Gasly helyét Alexander Albon veszi át a nyári szünet után. A bejelentés sokakat meglepetett, hiszen a „vörös bikák” többször is úgy nyilatkoztak, a francia ülése nincsen veszélyben az idény végéig, a Belga GP sajtónapján pedig az is kiderült, magát a versenyzőt is váratlanul érte a hír.

 

Pierre Gasly bemutatkozása korántsem sikerült fényesen a Red Bullnál, a 2019-es idény első tizenkét versenyén csupán egy alkalommal rajtolhatott előrébb, mint márkatársa, Max Verstappen, ráadásul dobogóra sem tudott állni, miközben a holland kétszer is nyert.

64. BELGA NAGYDÍJ
AUGUSZTUS 30., PÉNTEK
1. szabadedzés: 11.00–12.30
2. szabadedzés: 15.00–16.30
AUGUSZTUS 31., SZOMBAT
3. szabadedzés: 12.00–13.00
Időmérő: 15.00–16.00
SZEPTEMBER 1., VASÁRNAP
Futam: 15.10–17.10
A KÖVETKEZŐ FUTAMOK
Szeptember 8., 15.10
70. Olasz Nagydíj
Szeptember 22., 14.10
12. Szingapúri Nagydíj
Szeptember 29., 13.10
6. Orosz Nagydíj

Bár a Red Bull többször is úgy nyilatkozott, a francia versenyzőnek nem kell aggódnia az ülése elvesztése miatt, és a csapatfőnök, Christian Horner még a Magyar Nagydíj után is elmondta, az a szándékuk, hogy a Gasly, Verstappen párossal viszik végig az évet, alig egy héttel később jött a hír: a francia a Toro Rossónál fejezi be az idényt, helyét az újonc Alexander Albon veszi át.

Ez Gaslyt is fölöttébb meglepte, aki először a Belga Nagydíj sajtónapján beszélt a lefokozásáról.

„A döntés reggelén tudtam meg én is. Természetesen eléggé sokkolt, és csalódott voltam, hiszen nem erről volt szó még a Magyar Nagydíj előtt és után sem. A csapat azt mondta, az év végéig náluk versenyzem, és én hittem nekik – jelentette ki, és elmondta, nem tudja, mi változott hirtelen.

„Akár megértem, akár nem, a döntésen ez már nem változtat. Igazából nem is gondolkodtam túl sokat ezen. Csakis arra összpontosítok, hogy jól teljesítsek a hátralévő kilenc versenyen a Toro Rossóval – emelte ki, majd a teljesítményére is kitért. – Vannak dolgok, amelyeket jobban csinálhattam volna az idény első felében, részben felelős vagyok emiatt. Viszont azt gondolom, a rossz teljesítményért és a pontokért mindannyian felelősek vagyunk” – magyarázta, és azt is elárulta, ha több időt kap, máshogy is alakulhatott volna.

„Bizonyos dolgok már jó irányba tartottak, még ha továbbra is voltak problémáink. De most már nincs értelme erről beszélni, és nem is nagyon szeretnék, hiszen vége. Voltak leckék, amelyek hasznosak lesznek az év hátralévő részében, de arra kell fókuszálnom, min tudok változtatni, és mitől lehetek gyorsabb a következő hónapokban” – tette hozzá.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik