Barrichello reméli, még sokáig versenyképes marad

Vágólapra másolva!
2010.08.25. 10:25
Nagy dobásra készül a Williams a Formula–1-es világbajnokság hétvégi futamán, a Belga Nagydíjon. A nyári szünet előtt a magyar futamon az istálló mindkét versenyzője, Nico Hülkenberg és Rubens Barrichello is pontot szerzett, így a csapat folytatni szeretné jó szereplését.

A Belga Nagydíj Rubens Barrichello Formula–1-es pályafutásának 300. futama lesz
A Belga Nagydíj Rubens Barrichello Formula–1-es pályafutásának 300. futama lesz
A Belga Nagydíj Rubens Barrichello Formula–1-es pályafutásának 300. futama lesz
A Belga Nagydíj Rubens Barrichello Formula–1-es pályafutásának 300. futama lesz
A Belga Nagydíj Rubens Barrichello Formula–1-es pályafutásának 300. futama lesz

A legendás spái ringen több újítást is bevet a brit istálló, amely pontszerzéssel ünnepelné meg brazil versenyzőjének háromszázadik futamát, valamint azt, hogy a német pilótája pár nappal ezelőtt töltötte be a 23. életévét – olvasható a Williams-istálló sajtóközleményében.

„Már a különböző szektorok is más-más beállítást követelnek, hisz amíg az első és a harmadik résznél alacsony tapadást igényel a pálya, addig a középsőben a létező legnagyobb leszorító erővel lehet jó eredményt elérni – mondta Sam Michael, a csapat technikai igazgatója, aki további újdonságokra is felhívta a figyelmet. – Új első és hátsó szárnyakat, valamint néhány mechanikai újdonságot is kipróbálunk ezen a futamon, és remélem, a felfrissített FW32-es segítségével méltó módon tudjuk majd megünnepelni Rubens háromszázadik futamát."

SZAVAZÁS

Ön szerint ki lesz 2010-ben az F1 világbajnoka?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

Rubens Barrichello (30 pont, 11. hely az összetettben) igazi mérföldkőhöz érkezik el ezen a hétvégén, hisz a veterán pilóta a 300. Formula-1-es versenyén áll rajthoz – az első versenyét még 1993-ban futotta –, amivel abszolút csúcstartó az F1-ben.

Spa különösen a szíve csücske, hisz korábban nyert már itt alacsonyabb kategóriákban, és élete első pole pozícióját itt érte el: 1994-ben, minden idők legfiatalabb időmérő győztese lett – azóta ezt a címet Fernando Alonso 2003-ben elhódította tőle –, ám sajnos a versenyen a 19. körben kicsúszott.

Azóta kétszer állt dobogón – 2002-ben második, míg 2004-ben harmadik volt –, és többször volt pontszerző a belga pályán. Saját bevallása szerint nagyon szeret itt versenyezni, és nagyon bízik abban, hogy a mostani, jubileumi futamát még nagyon sok, eredményes verseny követ majd.

„Spa egész egyszerűen fantasztikus, és ezt nem csak azért mondom, mert annak idején itt szereztem meg az első rajtelsőségemet, és más kategóriákban már a győzelem ízét is megérezhettem – mondta az ünneplésre készülve Barrichello. – Amennyiben aerodinamikailag sikerül optimálisan beállítanunk az autót, reménykedhetünk egy jó köridőben, és ha a leszorító erőt maximálisan kihasználjuk, lesz lehetőségünk az előzésekre is. Nem érzem öregnek magam, úgy vélem, pályafutásom csúcsán vagyok, és bízom abban, hogy még sokáig versenyképes tudok lenni."

Nico Hülkenberg (10 pont, 15. hely összetettben) is ünnepre készül, igaz némi csúszással. A fiatal német pilóta élete legjobb teljesítményét nyújtotta a Magyar Nagydíjon – 6. lett, nyolc pontot szerezve –, és augusztus 19-én ünnepelte 23. születésnapját. Utóbbit egy magyarországi szerepléshez hasonló helyezéssel szeretné emlékezetessé tenni.

Minden esélye megvan a pontszerzésre, hisz jól ismeri a pályát: tavaly a GP2-es futamon taktikusan versenyezve második lett, míg a sprintszámban egy rajtbaleset miatt nem tudott eredményt elérni.

„A magyar futamot követően a mérnökeimmel kielemeztük a teljes versenyhétvégét, és örömmel állapítottuk meg, a jó eredmény mellett számos adattal is gazdagodhattunk, ami a fejlesztéseknél nélkülözhetetlenek lehetnek – mondta bizakodóan Hülkenberg. – Mivel nagyon nagy sikernek éltem meg a hatodik helyet, így a nyári szünetem ennek fényében ragyogóan telt el. Egyrészt teljesen ellazultam, másrészt sokat edzettem, hogy bírjam az idény hátralévő terheléseit. Az elmúlt futamokon sokat léptünk előre, és tudva, mennyit fejlődött az autó, bízom abban, hogy az időmérőn és a versenyen is újra azt a formám mutassam, amit az utóbbi nagydíjakon."
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik