Autósport: az Audi az F1-be „kényszeríthette volna” a Porschét

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.03.13. 12:28
Wolfgang Hatz, a Porsche sportrészlegének fejlesztési igazgatója elárulta, az Audi jóindulatán múlt, hogy a gyár „nem kényszerült arra, hogy visszatérjen a Formula–1-be.” A vezető elmondta, a márka mindenképpen új projektbe akart kezdeni, és a Le Mans-t részesítette előnyben, de a szintén a Volkswagen-csoporthoz tartozó Audi évek óta indul a megbízhatósági versenyen, és megvétózhatta volna a Porsche törekvéseit.

Ám az Audi nem szólt bele a Porsche terveibe, így a Mark Webbert is a pilótái között tudó márka már gőzerővel készül Le Mans-ra.

„Két lehetőségünk volt, Le Mans és az F1 – mondta Hatz. – Le Mans a mi második otthonunk, az volt az álmunk, hogy visszatérjünk. Az Audi volt az egyetlen gát: ha valaki azt mondta volna a csoport vezetőségéből, hogy két márka nem indulhat ugyanazon a viadalon, nem lett volna más választásunk, vissza kellett volna térnünk az F1-be."

A Porsche 2017-ig kötelezte el magát a Le Mans-i projekt mellett, az azt követő időszakra vonatkozó tervekről 2015-ben születik döntés.

A Porsche az 1980-as években a McLaren motorszállítójaként a turbókorszak egyik nagyágyúja volt, a bő négyéves együttműködés három egyéni és két konstruktőr-vb-t hozott a konyhára.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik