Autósport: 654 milliós alaptőke-emelés a Hungaroring Sport Zrt.-nél

Vágólapra másolva!
2011.04.11. 18:08
Szombati, rendkívüli közgyűlésén alaptőke-emelésről döntött a Hungaroring Sport Zrt. – tájékoztatta a társaság hétfőn az MTI-t.

A közleményből kiderül, hogy a „Magyar Állam képviseletében a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt., az A. Ostermann GmbH Co. KG. és az Arago Befektetési Holding társasági részesedéseinek megfelelően arányosan 654 millió forint összegben" emeltek tőkét.

A Hungaroring Sport Zrt. fő feladata, hogy évről évre megrendezze a Formula–1-es Magyar Nagydíjat, amely a Formula One Management Ltd-vel kötött szerződés értelmében 2016-ig biztosított a magyar versenypályán.

A közlemény kiemeli, hogy a nemzetközi elvárásoknak megfelelően, a technikai újítások figyelembevételével az előző években (2003, 2008) jelentős beruházásokra került sor, melyek finanszírozását a társaság aktuális menedzsmentje hitelfelvétellel oldotta meg. Ezek törlesztése mellett a Formula–1-es verseny járulékos költségei, az üzemben tartás kiadásai, valamint az előző évek előnytelen pénzügyi gazdálkodása a Hungaroring Sport Zrt. likviditási bizonytalanságához vezetett – hangsúlyozzák.

„A társaság alaptőke-emelésének indoka, hogy a Hungaroring Sport Zrt. tőke-, illetve likviditási helyzete az elmúlt években folyamatosan romlott, mára kritikussá vált – olvasható a közleményben. – A társaság pénzügyi helyzetének rendezése elengedhetetlen és elsőrendű feladatként jelentkezett a 2010 szeptemberében felállt új menedzsment számára. A tulajdonosok egyetértésével a tőkeemelés elsődlegesen a Magyar Nagydíj biztonságos megrendezése, az optimális pályahasznosítás, az üzemben tartás és a nemzetközi elvárásoknak megfelelő fejlesztés érdekében történt, amelyekhez a társaság jelenleg nem rendelkezik megfelelő pénzeszközzel."

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik