Alonso győzelemmel köszöntené a jubiláló Ferrarit

Vágólapra másolva!
2010.05.27. 07:23
null
Alonso jó eredményt akar elérni Isztambulban, de tudja, ez nem lesz egyszerű (Fotó: Action Images – archív)
A hétvégi Török Nagydíjon mérföldkőhöz érkezik a Ferrari: az isztambuli lesz a Scuderia 800. futama a Formula–1-ben (a legendás istálló az egyetlen, amely a kezdetektől szerepel a száguldó cirkuszban). Fernando Alonso, az istálló kétszeres világbajnok pilótája szeretne az alkalomhoz illő helyen végezni vasárnap – célja a futamgyőzelem, de legalább a dobogó.

 

SZAVAZÁS

Ön szerint ki nyeri meg a Török Nagydíjat?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

„Nagyon fontos lesz számunkra az isztambuli futam, és nemcsak az idei világbajnokság, hanem a Ferrari történelme miatt is. Ez lesz ugyanis a Scuderia nyolcszázadik nagydíja. Ez a tény csak tovább motivál arra, hogy jó eredményt érjek el, és felállhassak a dobogóra – remélhetőleg a Red Bullokat megelőzve" – nyilatkozta a Török Nagydíj előtt Fernando Alonso, aki a szezonban még csak kétszer állhatott fel a dobogóra. (A spanyol az idénynyitó Bahreini Nagydíjat megnyerte, a Spanyol Nagydíjon második lett.)

„Ha belegondolunk abba, hogy az eddig hat futamból négyszer már az első körökben az utolsó helyen vagy a mezőny végén találtam magam, és így is a harmadik helyen állok a világbajnoki pontversenyben, csupán három ponttal lemaradva az éllovastól, akkor nincs okom arra, hogy ne legyek magabiztos" – vélekedett a kétszeres világbajnok, akit láthatólag nem viseltek meg viszonylag gyengébb eredményei.

KATTINTSON A 2010-ES
ADATBANK MEGTEKINTÉSÉHEZ!

A Ferrari egyébként bizakodhat a jó törökországi szereplésben, ugyanis másik pilótájának, Felipe Massának kifejezetten fekszik a pálya: a brazil pilóta 2006-ban, 2007-ben és 2008-ban is megnyerte a futamot, igaz, tavaly nem tudta veszélyeztetni Jenson Button győzelmét.

A Scuderiának azonban nem lesz könnyű dolga, hiszen a Red Bull dominanciája Monte-Carlóban is folytatódott – de az utóbbi két versenyt megnyerő Mark Webber óva intette az osztrák istálló szurkolóit attól, hogy lebecsüljék a riválisokat.

„Két futammal ezelőtt senki sem beszélt rólam. Két verseny múlva talán ismét valaki másról beszélnek majd. Senki sem tudja, hogy néhány futam múlva ki lesz harcban a világbajnoki címért" – nyilatkozta az ausztrál pilóta, aki vezeti a pilóták pontversenyét csapattársa, Sebastian Vettel előtt (igaz, a két red bullos ugyanannyi pontot szerzett, Webber több futamgyőzelmének köszönhetően első).

„Jó helyzetben vagyunk, de nem gondolnám, hogy kettőnk között dől el a világbajnoki cím. Ezt még túl korai lenne kijelenteni" – jelentette ki Webber.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik