A Hungaroring paddockjában az 1997-es nagydíjunk a favorit

ZSOLDOS BARNAZSOLDOS BARNA
Vágólapra másolva!
2012.07.29. 11:04
null
Damon Hill is az 1997-es Magyar GP-t választotta
Címkék
Mindenkinek van egy jó sztorija róla. Vagy azért, mert nyert itt, vagy azért, mert majdnem, vagy egyszerűen csak rettentően izgalmas csatát vívott. Amikor a kedvenc Magyar Nagydíjáról kérdeztük, Damon Hill sem a két megnyert futama közül választott egyet, hanem azt az 1997-est, amelyen nem őt intették le elsőként.

ALEXANDER WURZ, a Benetton, a McLaren és a Williams korábbi versenyzője
Versenyzőként az 1998-as Magyar Nagydíjra emlékszem vissza a legszívesebben, mert bár akkor a hetedik helyért még nem járt pont, tökéletes versenyt futottam. A Benetton abban az időben nem volt valami jó, csapattársam, Giancarlo Fisichella is valahol a mezőny végén haladt, én viszont minden egyes körben hibátlanul mentem – ilyen verseny nagyon ritkán jön össze. Semleges nézőként viszont az 1997-es Magyar GP volt a legjobb, amikor Damon Hill egy Arrowsszal kis híján megnyerte a versenyt.

JAIME ALGUERSUARI, a Toro Rosso korábbi pilótája
A kedvenc Magyar Nagydíjam értelemszerűen a 2009-es, mert az volt a legelső versenyem a Formula–1-ben. Évad közben kellett beugranom, tehát nem voltam könnyű helyzetben, mégis nagy álmom vált akkor valóra. Amikor önöknél járok, minden alkalommal eszembe jut az a hétvége, amely tényleg csodálatos volt. Ráadásul tavaly a pontszerzés is sikerült, tehát csak pozitív élményeim vannak a Hungaroringgel kapcsolatban. Szeretek itt lenni, mert kedvesek az emberek, a rajongók lelkesek, és mindig jó a hangulat.

BAUMGARTNER ZSOLT, a Jordan és a Minardi korábbi pilótája
Természetesen a 2003-as Magyar Nagydíj a kedvencem, hiszen akkor mutatkozhattam be a Formula–1-ben, és csodálatos érzés volt hazai környezetben debütálni. Ráadásul teljesen váratlanul történt minden, hiszen akkor én tesztpilóta voltam, de szombat délelőtt Ralph Firman megsérült, s be kellett ugranom a helyére. Nagyon jó érzés volt a magyar közönség előtt állni a rajtrácson, s magát a versenyt sem felejtem el soha – mindig szívesen gondolok vissza arra a hétvégére.

JOHNNY HERBERT, háromszoros futamgyőztes, kettőt nyert a Benettonnal egyet a Stewarttal
A legemlékezetesebb Magyar Nagydíj az 1997-es, hiszen sohasem gondoltuk volna, hogy Damon Hill az Arrowsszal a győzelemért harcolhat. De káprázatosan vezetett! Egyszerűen csak idejött, és két körrel a vége előtt még az élen állt egy Arrowsszal – hatalmas meglepetés volt! Pech, hogy a végén műszaki hiba miatt csak másodikként végzett. Azért is emlékszem szívesen erre a futamra, mert Damon mögött én értem célba harmadikként, a Sauberrel legyőztem a Ferrarikat, köztük Michael Schumachert.

DAMON HILL, 1996 világbajnoka a Williamsszel
Azt a Magyar Nagydíjat választom, amelyiket végül nem sikerült megnyernem. Pályafutásom során voltam olyan szerencsés, hogy a legjobb autókat vezethettem, de akkoriban el is lehetett várni, hogy a Williamsszel nyerjek. Kedvelem ezt a pályát, és az, hogy 1997-ben egy Arrowsszal is harcban álltam a győzelemért, fantasztikus. Szerintem rengetegen emlékeznek arra a versenyre, nagyon szórakoztató lehetett, hogy egy kiscsapat versenyzője végig ott van ez élen. Ezért volt nekem is az a kedvenc Magyar Nagydíjam – pedig korábban kétszer is nyertem itt.

HEIKKI KOVALAINEN, egyszeres futamgyőztes a McLarennel
Egyértelmű, hogy a 2008-as Magyar Nagydíj a kedvencem, hiszen azon arattam első futamgyőzelmemet a Formula–1-ben. Bár a McLaren versenyzőjeként akkoriban jó autóm volt, mégsem számítottam arra, hogy megnyerhetem a versenyt. Viszont az egész hétvégén nagyon erősek voltunk, a futam is jól alakult számomra, de persze az is segített, hogy Felipe Massa technikai hiba miatt kiesett az első helyről. Ennek ellenére arra a hétvégére emlékszem vissza a legszívesebben.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik