Nemzetisport.hu nyomtatott 2009.08.04 17:00 Frissítve: 2023.02.13 11:37

„Egy évek óta semmit sem nyerő istálló nem engedi Schumachert tesztelni"

Várható volt, hogy a Ferrari vezetői nem hagyják szó nélkül Sir Frank Williams döntését, mely szerint az angol istálló nem járul hozzá, hogy a Felipe Massát helyettesítő Michael Schumacher tesztelhesse az F60-ast.

A Ferrari vezetői finoman szólva is dühösek a Williamsre
Fotó: Action Images
A Ferrari vezetői finoman szólva is dühösek a Williamsre
A Ferrari vezetői nem nézték jó szemmel, hogy a Williams-istálló nem járult hozzá, hogy Michael Schumacher az érvényben lévő teszttilalom ellenére gyakorolhasson az idei versenyautóval.

Mint ismert, a Scuderia néhány nappal ezelőtt arra kérte a rivális csapatokat, egyezzenek bele, hogy a sérült Felipe Massát helyettesítő hétszeres német világbajnok egy napig tesztelhesse az F60-ast. Bár sokáig úgy tűnt, hogy az ellenfelek hozzájárulnak ehhez, Sir Frank Williams nem volt hajlandó beleegyezni a Ferrari kérésébe.

„Találják ki, ki akadályozta meg, hogy Schumacher tesztelhesse az F60-ast! Egy olyan csapat, amely nem nyert semmit az elmúlt években, és most sem szalasztotta el a lehetőséget, hogy bebizonyítsa, híján van a fair play szellemének” – olvasható a maranellói istálló hivatalos oldalán megjelent közleményben.

„A Scuderia Ferrari hozzájárult ahhoz, hogy Jaime Alguersuari tesztelhessen, de úgy tűnik, valaki abban az esetben is úgy döntött, hogy ragaszkodik a szabályok betű szerinti értelmezéséhez” – adott hangot csalódottságának a Ferrari vezetősége.

Mint ismert, Frank Williams hétfőn úgy határozott, hogy bár örül Schumacher visszatérésének, nem járul hozzá a kért tesztnaphoz.

„Igaz, hogy örömmel látjuk Michaelt ismét a Formula–1-ben, de tény, hogy a szezon alatti tesztelés tiltva van, ez az FIA szabályozása, és az összes istálló elfogadta” – nyilatkozta a csapatfőnök.

„Ez volt az oka annak, hogy Alguersuari, aki a Magyar Nagydíj hétvégéjén ült először Formula–1-es versenyautóban, nem kapta meg a lehetőséget, hogy megismerje kicsit a gépet a debütálása előtt. A Williams-csapat nem lát különbséget Alguersuari és Schumacher esete között, és úgy véli, a szabályozás bármiféle megszegése precedenst teremtene a jövőre nézve” – vélte a Williams első embere.

Tegnap este egyébként a Red Bull is csatlakozott a Williamshez, azzal indokolva lépését, hogy fiókcsapatának újonca, a már említett Alguersuari sem kapott lehetőséget a tesztelésre.
2023.09.23 17:42:08

F1 nemzetisport.hu

Bár Pérez célba sem ért, Verstappen diadala révén már biztosan konstruktőri bajnok a Red Bull.

2023.09.23 05:53:54

F1 nemzetisport.hu

A Red Bull-os több mint fél másodperccel előzte meg Piastrit és Norrist, negyedikként Leclerc zárt.

2023.09.22 09:00:26

F1 nemzetisport.hu

A hollandot Leclerc és Norris követte az első hármasban.

2023.09.18 11:36:49

F1 nemzetisport.hu

A 2024-es Magyar Nagydíjra július végén kezdődött el a jegyértékesítés, és a belépők nagy része pillanatok alatt gazdára talált. (x)

2023.09.17 11:35:44

F1 nemzetisport.hu

Verstappen és Pérez is pontot szerzett • Russell az utolsó körben dobta el dobogós helyezését.