Nemzetisport.hu nyomtatott 2009.08.01 14:18 Frissítve: 2023.02.10 05:21

Michael Schumacher meglátogatta a kórházban Felipe Massát

A hétszeres világbajnok német Michael Schumacher meglátogatta a sérülése után lábadozó Felipe Massát az Állami Egészségügyi Központban. Eközben Mark Webber, a Red Bull ausztrál versenyzője úgy nyilatkozott, hogy a német pilóta képes lesz még ebben a szezonban futamot nyerni.

Schumacher gyorsan jött, gyorsan távozott
Fotó: Reuters
Schumacher gyorsan jött, gyorsan távozott
Schumacher mellett a Ferrari korábbi csapatfőnöke, Jean Todt is meglátogatta a Magyar Nagydíjon szerencsétlenül járt Felipe Massát. Dino Altmann, a brazil versenyző orvosa pedig elmondta: a pilóta állapota folyamatosan javul, sétálgat a kórházban, hazatérését így semmi sem fenyegeti.

Schumacher amilyen gyorsan érkezett, olyan gyorsan távozott is. A sajtó képviselőivel nem állt szóba, s elhajtott tűzpiros Alfa Romeójával. A német legendára igencsak „sűrű” hetek várnak, ha ideálisan fel akar készülni a következő versenyre, amelyen Massa sérülése miatt ismét rajthoz áll.

Mark Webber, a Red Bull ausztrál pilótája szerint nem is lesz esélytelen Schumacher a hátralévő futamokon.

„Michael világklasszis pilóta, vissza fog térni, s képes lesz még futamot is nyerni ebben a szezonban. Hatalmas erő van benne, ez nem kérdés. Néhány évet ugyan kihagyott, más sportágakkal foglalta el magát: motorozni például elég jól tudott. Úgyhogy remek állapotban van” – mondta Mark Webber a német pilótáról.

Eközben az egész sportágat érintő jó hír is bejárta a világsajtót: Max Mosley, a Nemzetközi Automobil-szövetség (FIA) elnöke aláírta a Formula–1 jövőjét garantáló, a sportág működésének alapjait tartalmazó egyezményt, a Concorde-szerződést.

Az FIA, a csapatok és az F1 kereskedelmi jogainak tulajdonosai közötti megállapodás 2012-ig érvényes, és szignálásával véget értek a száguldó cirkusz szabályai körül zajló, hónapokon keresztül tartó viták.

Szavazás

Ön mit vár Michael Schumacher visszatérésétől?

  • Visszajön és megmutatja, ki a király
  • Ennyi felkészülési idővel nem szabad túlzott elvárásokat támasztani vele szemben
  • Ha több futamot kap, jó teljesítményt nyújt
  • Ez már nem neki való...
Írja be az itt látható számot!


2023.05.27 14:06:49

F1 nemzetisport.hu

A roppant izgalmas végjátékot hozó kvalifikáción Alonso, Leclerc és még Ocon is esélyes volt a pole-ra.

2023.05.27 11:17:47

F1 nemzetisport.hu

Verstappen mögött Pérez és Stroll végzett a monacói 3. edzésen, aminek ezúttal a piros zászló vetett véget.

2023.05.26 16:20:20

F1 nemzetisport.hu

A holland 65 ezreddel előzte meg a második Leclerc-t, míg a piros zászlós szakaszt előidéző csapattárs hátránya 107 ezred volt.

2023.05.26 11:48:16

F1 nemzetisport.hu

A Ferrari spanyolját Alonso és Hamilton követte az első hármasban, míg a vb-éllovas hatodikként zárt a monacói nyitányon.

2023.05.07 11:33:45

F1 nemzetisport.hu

A kétszeres világbajnok jó néhány előzést bemutatva verekedte előre magát a megszakítás nélküli futamon.