Nemzetisport.hu nyomtatott 2007.09.27 10:27 Frissítve: 2011.12.09 02:45

Fudzsiban már Kimi Räikkönen lehet a Ferrari első számú pilótája

Sajtójelentések szerint a Ferrarinál döntés született arról, hogy a hátralévő futamokon Kimi Räikkönen az első számú pilótája. A német Sport Bild azt állítja, hogy a maranellóiak a Japán Nagydíjon adott esetben a finn pilótát részesítik majd előnyben Felipe Massával szemben, mert így van csak esélyük, hogy megelőzzék Lewis Hamiltont és Fernando Alonsót a pilóták világbajnoki pontversenyében.

Kimi Räikkönen (elöl) a Belga Nagydíjon legyőzte Felipe Massát, és ha valaki még befoghatja a két McLarent, akkor az ő
Imago
Kimi Räikkönen (elöl) a Belga Nagydíjon legyőzte Felipe Massát, és ha valaki még befoghatja a két McLarent, akkor az ő
A legutóbbi futamot, a Belga Nagydíjat megnyerő Kimi Räikkönen 13 ponttal van lemaradva az éllovas Lewis Hamiltontól, Massával szemben pedig hét pont az előnye, így a Ferrari részéről logikus döntés volna, ha Räikkönent tolnák előre.

David Coulthard, a Red Bull-Renault veterán versenyzője – aki a 90-es évek második felében többször is segítette csapattársát, Mika Häikkönen a világbajnoki címért folyó harcban – annak a meggyőződésének adott hangot, hogy Massának péntektől már más lesz a szerepe a csapaton belül, mint eddig.

„Ami a versenyt illeti, arra csak az egyik pilóta kaphatja meg a legjobb stratégiát – magyarázta a skót. – Ez pedig nyilvánvalóan az lesz, akinek több esélye van megnyerni a bajnokságot.”

Massa ugyan nem erősítette meg kimondottan, hogy elfogadja a második számú pilóta szerepét, de azt hangsúlyozta, hogy fontos az együttműködés a lehető legjobb eredmény érdekében.

„Mint mindig, most is minden tőlem telhetőt megteszek, hogy a csapat a legjobban szerepeljen – mondta. – A Ferrarinak a csapat érdeke az első számú szempont.”

Mint emlékezhetünk rá, a Ferrarinál az utóbbi években Michael Schumacher rendre előnyt élvezett csapattársaival – előbb Rubens Barrichellóval, majd Felipe Massával – szemben, de 2007-ben az olaszok meghirdették az egyenlő elbánás elvét.

A McLaren-Mercedes időközben újra megerősítette: a Japán Nagydíjon is ugyanazt a támogatást kapja mindkét versenyző, Lewis Hamilton és Fernando Alonso is.

Pedig a híresztelések szerint Fernando Alonso az év végén elhagyja a wokingi istállót, s ezért Hamilton világbajnoki címét szívesebben látnák a brit-német csapatnál.

„Fernando soha nem várt el mást a McLaren-Mercedestől, mint az abszolút egyenlő elbánást” – jelentette ki Norbert Haug, a Mercedes autósport részlegének igazgatója.
2021.07.31 08:35:16

F1 ZSOLDOS BARNA

A Formula–1 történetében elsőként érte el a 100 futamgyőzelmet a hétszeres világbajnok.

2021.09.26 13:34:36

F1 H. L.

Norris hiába vezetett szinte végig, az utolsó percekben leszakadó eső a címvédő kezére játszott, aki pályafutása 100. sikerét aratta.

2021.09.25 11:29:39

F1 B. Ö. B.

Hamilton kétszer is eltalálta a falat a Q3 végén • Russell a 3. helyről rajtolhat az Orosz GP-n.

2021.09.25 09:48:42

F1 B. Ö. B.

Ahogyan arra számítani lehetett, igencsak közbeszólt az időjárás az Orosz GP szombati programjába.

2021.09.24 12:58:24

F1 H. L.

A finn 44 ezreddel előzte meg Hamiltont, míg a harmadik helyen az utolsó pillanatokban a falat is eltaláló Gasly zárt.