Nemzetisport.hu nyomtatott 2007.09.21 12:10 Frissítve: 2012.01.20 02:53

Montoya sajnálja Alonsót, mert Ron Dennis kedvence Hamilton

Ron Dennis Lewis Hamilton győzelmét akarja látni, nem pedig Fernando Alonsóét – jelentette ki Juan Pablo Montoya, a McLaren-Mercedes Formula–1-es csapat korábbi pilótája az amerikai Associated Press (AP) hírügynökségnek adott interjújában. Az AP azután kérte ki a jelenleg a NASCAR-sorozatban versenyző kolumbiai véleményét, hogy kiderült: Ron Dennis csapatfőnök és a világbajnok Alonso egy ideje már nem is beszél egymással.

Juan Pablo Montoya nem volt túl sikeres a McLarennél, ahol pedig nagy reményeket fűztek a szerepléséhez
Juan Pablo Montoya nem volt túl sikeres a McLarennél, ahol pedig nagy reményeket fűztek a szerepléséhez
„Fernando kedves srác, de a Renault-nál ő volt az abszolút első számú pilóta, és hozzászokott, hogy ő nyer és mindent ő visz” – fogalmazott Montoya, aki Kimi Räikkönen csapattársaként nem sok sót evett meg a wokingiaknál.

„Amikor a McLarenhez szerződött, és kiderült, hogy Lewis (Hamilton) lesz a csapattársa, azt mondtam magamban: 'Édes istenem'.”

„Én és a feleségem azonnal együtt éreztünk Fernandóval, hiszen Lewis Ron Dennis saját gyermeke. Ő fizette az egész pályafutását, és azt akarja, hogy ő nyerjen, nem pedig Alonso. Fernando számára semmit nem jelent.”

Montoya hasonlóságokat vélt felfedezni a saját és Fernando Alonso Ron Dennishez fűződő kapcsolatában. Szerinte minden arra vezethető vissza, hogy Dennis szereti minden téren irányítani a csapatát.

„Ron, ha nem a munkát nézem, nagyszerű fickó – mondta. – Ugyanakkor két különböző ember lakozik benne. Az a fickó, akivel aláírtad a szerződést, és akivel együtt golfoztál, a munkahelyen egyszerűen nem létezik. Lehetetlen kiismerni.”

„Mindent ő maga akar irányítani, és szerintem Fernandót ez bosszantja. Ő nem szokott hozzá ehhez, nem tetszik neki, hogy Ron ilyen. Dennis viszont ahhoz szokott hozzá, hogy az emberei nem beszélnek vissza.”

Montoya ugyanakkor elismerte, hogy a szubjektív szempontok mellett a McLaren megpróbál egyenlő feltételeket biztosítani Hamiltonnak és Alonsónak.

„Azon vannak, hogy egyenlő elbánást biztosítsanak nekik, de Lewis alapvetően nagyon gyors pilóta – fejtegette. – Ezen kívül pedig Ron kedvence. Egyszerűen ez az igazság, és ez nagyon rosszul eshet Alonsónak.”

VIDEÓ – JUAN PABLO MONTOYA ÉS A FORMULA–1

2022.11.20 11:59:53

F1 nemzetisport.hu

A monacóinak remek futama volt Abu-Dzabiban, és sikerült megszereznie az egyéni második helyet.

2022.11.19 13:00:10

F1 nemzetisport.hu

A holland 228 ezreddel előzte meg Pérezt; míg a Mercedes az ötödik és a hatodik helyet foglalta el.

2022.11.19 11:00:11

F1 nemzetisport.hu

A mexikóit a csapattárs és a két Mercedes követte, míg a Ferrari top 5-ön kívül a harmadik edzésen.

2022.11.18 13:29:06

F1 nemzetisport.hu

A holland 341 ezreddel előzte meg Russellt, míg a harmadik helyen Leclerc zárt.

2022.11.18 10:41:22

F1 nemzetisport.hu

A brit 220 ezreddel előzte meg a csapattársát, míg a harmadik Leclerc hátránya 255 ezred volt.