Nemzetisport.hu nyomtatott 2006.05.26 14:30 Frissítve: 2023.02.07 21:38

Häkkinen szerint Kimi Räikkönennek maradnia kell

Mika Häkkinen, a Formula–1 kétszeres finn világbajnoka szerint az utódjának tekintett honfitársa, Kimi Räikkönen akkor dönt helyesen, ha a McLaren-Mercedesnél marad. Häkkinen szerint ha a Jégember többszörös világbajnokként akar visszavonulni, a wokingiaknál a helye.

Mika Häkkinen (balra) kilenc szezont húzott le a McLarennél, és a sikerek nem jöttek azonnal
Mika Häkkinen (balra) kilenc szezont húzott le a McLarennél, és a sikerek nem jöttek azonnal

Szavazás

Ki lesz a Formula–1 világbajnoka 2006-ban?

Írja be az itt látható számot!
Mika Häkkinen szerint a kapkodás és a meggondolatlanság rossz tanácsadó, ezért azt javasolja honfitársának Kimi Räikkönennek, hogy maradjon a McLaren-Mercedesnél, akkor is, ha már régóta tény, hogy a regnáló világbajnok Fernando Alonso 2007-től a wokingiaknál folytatja a pályafutását.

A brit Autosport magazinnak adott nyilatkozatában a McLarennel 1998-ban és 1999-ben két világbajnoki címet szerző Häkkinen így fogalmazott:

„Ami engem illet, azt hiszem, hogy Kiminek folytatnia kell a McLarennél, amit elkezdett. Szerintem szoros együttműködésben kell dolgoznia a csapattal, a problémák megoldására összpontosítani, és meg kell próbálnia jobbá tenni a dolgokat maga körül.”

„Talán a javulás nem jön el a következő vagy az azt követő versenyen, lehet, hogy az év hátralévő részében sem, de az embernek hosszú távon kell elgondolnia, mi a legjobb számára” – folytatta a pályafutása során 161 nagydíjon 20 győzelmet szerző 37 esztendős finn.

„Ha az ember elkezd ugrálni jobbra-balra, hirtelen azt veszi észre, hogy eltelt tíz év. Elismerem, ez nagyon kemény szituáció, hát persze. Nehéz döntés egy ilyen fiatal pilótának. Most azonnal akar nyerni, és ez természetes. De az embernek mindig hosszabb távon kell terveznie. A versenyzői pályafutás nem rövid időszak, a kérdés pedig az: tízszer akarsz világbajnok lenni vagy csak egyszer.”

Emlékeztetőül: a McLaren-Mercedesnél korábban több vezető – például Martin Whitmarsh ügyvezető igazgató – kijelentette: szeretnék, ha Räikkönen maradna a csapatnál. Ron Dennis csapatfőnök a Spanyol Nagydíj hétvégéjén elmondta: hamarosan nyilvánosságra hozzák, ki lesz Fernando Alonso csapattársa a következő idényben.

Niki Lauda, az osztrákok háromszoros világbajnoka úgy véli: a Ferrari istállónak – amellyel a leggyakrabban emlegetik együtt Räikkönen nevét – meg kellene állapodnia Kimi Räikkönennel, függetlenül attól, hogy a hétszeres világbajnok Michael Schumacher folytatja vagy az év végén befejezi a pályafutását.
2023.09.23 17:42:08

F1 nemzetisport.hu

Bár Pérez célba sem ért, Verstappen diadala révén már biztosan konstruktőri bajnok a Red Bull.

2023.09.23 05:53:54

F1 nemzetisport.hu

A Red Bull-os több mint fél másodperccel előzte meg Piastrit és Norrist, negyedikként Leclerc zárt.

2023.09.22 09:00:26

F1 nemzetisport.hu

A hollandot Leclerc és Norris követte az első hármasban.

2023.09.18 11:36:49

F1 nemzetisport.hu

A 2024-es Magyar Nagydíjra július végén kezdődött el a jegyértékesítés, és a belépők nagy része pillanatok alatt gazdára talált. (x)

2023.09.17 11:35:44

F1 nemzetisport.hu

Verstappen és Pérez is pontot szerzett • Russell az utolsó körben dobta el dobogós helyezését.