Videó: amikor Nyilasiék is 2–0-ra győztek a svédek ellen

Vágólapra másolva!
2020.08.20. 08:02
A Ferencváros labdarúgócsapata szerdán a svéd bajnok Djurgarden elleni, 2–0-ra megnyert meccsel kezdte meg szereplését a Bajnokok Ligája 2020–2021-es idényében. Videós múltidézőnkben a héten korábbi évadok kupamérkőzéseire tekintünk vissza – az FTC 1978-ban a Kupagyőztesek Európa-kupájában (KEK) szintén 2–0-s győzelemmel rajtolt svéd riválisával szemben.

Negyvenkét évvel ezelőtt, 1978. augusztus 20-án a Ferencváros 2–2-es döntetlen után hosszabbításban 4–2-re győzött a Pécsi MSC ellen a Magyar Kupa (akkori nevén Magyar Népköztársaság Kupa) döntőjében, így indulhatott a KEK-ben, melyben szeptember 13-án 2–0-s győzelemmel kezdett az Üllői úton a svéd Kalmar FF ellen.

Friedmanszky Zoltán vezetőedző csapata a 16. percben megszerezte a vezetést Nyilasi Tibor közeli fejesével, majd még a szünet előtt Major Ferenc 16-os vonaláról leadott lövése is utat talált a svéd kapuba, így már az első félidőben kialakult a végeredmény. Két héttel később a svédországi visszavágón 2–2-es döntetlen született (a Kalmar 2–0-ra vezetett, de Ebedli Zoltán és Szokolai László egy-egy találatával egyenlített a magyar együttes), így 4–2-vel az FTC jutott tovább. A Fradi a következő körben azonban az 1. FC Magdeburggal szemben búcsúzott a sorozattól (2–2-es összesítéssel, idegenben szerzett góljának köszönhetően jutott tovább az NDK-s gárda).

A Ferencvárosnak 1978-cal kezdődően a kedden legyőzött Djurgarden volt a negyedik svéd ellenfele. Mint azt a napokban már felidéztük, a Göteborggal szemben alulmaradtak a zöld-fehérek, a Helsingborg ellen azonban 11-esekkel továbbjutottak. A szerdai párharc annyiban különbözött a korábbiaktól, hogy a járványhelyzet miatt csak egy meccset rendeztek, így a 2–0-s siker ezúttal egyből a továbbjutást is jelentette.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik