Nagy hideg, remek stadion és megtizedelt Harkiv várja a Lokit

Vágólapra másolva!
2010.11.30. 18:45
null
A Metaliszt csúnyának semmiképp nem nevezhető, az Eb-re átépített stadionja (Fotó: Imago)
Megérkezett a DVSC-TEVA labdarúgócsapata a szerdai, Metaliszt Harkiv elleni Európa-liga-csoportmérkőzésre (szerda, 19.00). Az időjárási körülmények nem ideálisak, havas eső esik és az időjárás minden bizonnyal még hidegebbre fordul. Szerdán esély van havazásra és estére –11 fokra hűlhet le a levegő. A Loki közép-európai idő szerint 18 órakor kezdte meg edzését Harkivban.

„Az első találkozón csúnya vereséget szenvedtünk, mert az ukránoknak minden összejött, mi viszont pechesek voltunk – nyilatkozta a dvsc.hu-nak Laczkó Zsolt, a DVSC válogatott balhátvédje. – Minden mérkőzés más, de az biztos, hogy most is nagyon nehéz feladat elé nézünk. Nekik nagyon fontos lesz, hogy nyerjenek, hiszen egy győzelemmel akár már szerdán továbbjuthatnak. Ahogy az első mérkőzésen is voltak helyzeteink, bízom benne, ezúttal is lesznek, de jó lenne, ha gólt is rúgnánk. Próbálunk egy jó meccset játszani. Fontos, hogy felszabadultan, bátran futballozzunk, emellett mindenkinek végig koncentrálni kell."

CSUPA VERESÉG AZ UKRÁNOKTÓL

Eddig három alkalommal csapott össze ukrán csapattal magyar klub Ukrajna függetlenné válása óta az európai kupaporondon: a 2005–2006-os UEFA-kupában a Sopront 3–0, 2–1-gyel búcsúztatta a Metalurh Doneck, a Debrecent pedig 4–1, 2–0-val a Sahtar. A harmadik eset ugye a DVSC–Metaliszt, a 0–5-ös végeredménnyel...

 

A szovjet időkben sem volt sok szerencséje a magyar csapatoknak az Ukrán SZSZK képviselőivel: az FTC-t az 1975-ös KEK-döntőben 3–0-ra verte meg a Dinamo Kijev, a Honvédot az 1976–1977-es UEFA-kupából az Inter kiverése után a Sahtar „húzta ki”; 3–0, 3–2 lett a doneckieknek. Az MTK az 1989–1990-es UEFA-kupában a kijevi Dinamótól szenvedett kettős vereséget (0–4, 1–2).

Tehát összesítésben tíz meccsből tíz vereség a mérleg…

„Budapesten nagyon kikaptunk, de az első félidő szoros volt, és ezt a statisztikák is bizonyítják. Az eredmény meg a Metaliszt erejét... Sajnos kiállították egy játékosunkat, és a második játékrészben kaptunk még hármat. Úgy gondoljuk, hogy a Metaliszt a legjobb formáját akarja hozni, hisz jó esélye van továbbjutni. Remélem, most jobban meg tudjuk fogni a játékosaikat, mint az első mérkőzésen" – nyilatkozta Herczeg András klubmenedzser a mérkőzés előtti sajtótájékoztatón, amelyen rajta kívül a litván kapus, Mindaugas Malinauskas vett részt.

A hazai tréner, Miron Markevics egyértelműen győzelmet vár – és felszabadultan játszó Debrecent.

„Nincs miért görcsölniük, hisz már kiestek, lazán és teher nélkül játszhatnak. Nem rossz csapat az ellenfelünk. A legfontosabb feladat, hogy a játékosaimmal el kell feledtetni az első meccset, nem szabad azt hinniük, hogy már nyertek. Számunkra döntő jelentőségű lehet a pálya állapota" – mondta.

Markevics elmondta, hogy több kulcsembere kiesett: Fininho és Vladimir Disljenkovics nem vállalja a játékot a DVSC elleni mérkőzésen sérülés miatt. Taison eltiltását tölti, Marko Devics, Denisz Oleinik és Cleiton Xavier viszont valószínűleg rendbe jön a meccsre. A Lokinál Dajan Simac felépült, és a csapattal tartott Komlósi Ádám is, akinek Pápán meghúzódott a dereka, ám nincs komoly baja.

A Metaliszt kivívja a továbbjutást, ha szerdán több pontot szerez, mint a Sampdoria a PSV ellen.

 A Metaliszt–Debrecen találkozót a Story Tv4 élőben közvetíti szerdán 19 órától!

A DVSC-TEVA KERETE

Mindaugas Malinauskas, Verpecz István; Bernáth Csaba, Nagy Zoltán, Dajan Simac, Komlósi Ádám, Mirszad Mijadinoszki, Laczkó Zsolt, Fodor Marcell, Dombi Tibor, Bódi Ádám, Varga József, Kiss Zoltán, Luis Ramos, Szakály Péter, Czvitkovics Péter, Yannick Mbengono, Kabát Péter, Adamo Coulibaly.

A PROGRAM
5. forduló, 2010. december 1.Metaliszt–DVSC
19.00
 Sampdoria–PSV
19.00
6. forduló, 2010. december 16. 
DVSC–Sampdoria
 
 PSV–Metaliszt
 

A CSOPORT ÁLLÁSA
1. PSV43108–2+6 10
2. Metaliszt Harkiv42117–3+4 7
3. Sampdoria41213–30 5
4. Debrecen40041–11–10 0

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik