Mintha 13 emberrel játszott volna a Vojvodina - lapszemle

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.07.19. 10:27
null
A Honvéd szurkolótábora is segített a jó hangulat megteremtésében Újvidéken (Fotó: <a href="http://www.magyarszo.com/hu/2039/sport_labdarugas/99294/Emberel%C5%91nyben-is-er%C5%91tlen-volt-a-Honv%C3%A9d.htm" target="_blank">Magyar Szó</a>)
A szerb sajtó az Európa-liga-selejtező csütörtöki játéknapjának másnapján elégedetten ír a Vojvodina Honvéd ellen emberhátrányban megszerzett kétgólos előnyéről. Norvégiában a Strömsgodset Debrecen elleni 2–2-es döntetlenjéről szóló tudósításokat elnyomják a Rosenborg váratlan vereségéről és a kupagyőztes Hödd első nemzetközi mérkőzéséról szóló beszámolók.

A szerb sajtó a Vojvodina hősies, mégis magabiztosnak mondható játékáról ír azt követően, hogy az újvidéki csapat a 21. perctől kezdve emberhátrányban játszva 2–0-ra legyőzte a Budapest Honvédot, és bizakodva várhatja a jövő heti visszavágót.

„Remek hangulat, kiváló játék a Vojvodinától, amely még tíz emberrel is meggyőzőbb játékot mutatott, mint az előző fordulóból 13 lőtt góllal továbbjutó Honvéd – írja a szerb Sport Blic. – Mintha 13 emberrel játszottak volna a hazaiak, esélyt sem adtak a Honvédnak, és a 71. percben szerzett tizenegyesgóllal végleg megbénították a magyar riválist.”

A Sport Blic szerint a két csapat közötti különbség alapján nagy fordulat kellene a Honvéd továbbjutásához, de a Politica igyekszik visszafogottan értékelni.

„A Vojvodina nagy győzelmet aratott a Honvéd ellen, de ez a 2–0 még nem garantálja a továbbjutást” – írja a politikai napilap, amely Bojan Nasztics kiállítását túlságosan szigorú döntésnek találta, míg a Baráth Botond Aboubakar Oumarou ellen elkövetett szabálytalanságáért megítélt tizenegyest teljesen jogosnak tartja.

A Veszti szerint a Honvéd emberelőnyben megmutatta, hogy tud jobban játszani, voltak olyan momentumok, amelyek miatt nem lehet fél vállról venni a továbbjutást.

KATTINTSON A KÉPRE, ÉS TEKINTSE MEG A DVSC-MÉRKŐZÉS LEGJOBB KÉPEIT! (FOTÓK: MTI/CZEGLÉDI ZSOLT)
KATTINTSON A KÉPRE, ÉS TEKINTSE MEG A DVSC-MÉRKŐZÉS LEGJOBB KÉPEIT! (FOTÓK: MTI/CZEGLÉDI ZSOLT)

Az újvidéki Magyar Szó szerint „a székvárosi piros-fehérek az első húsz percben lefocizták a vendégeket, utána azonban egy kiállítás miatt megváltozott a játék képe. Az emberelőnyben levő Honvéd teljesen átvette a mérkőzés irányítását, de ez csak a labdabirtoklásban merült ki, gólhelyzetet nem sikerült kialakítani.”

A Debrecennel hazai pályán 2–2-es döntetlent elérő Strömsgodset mérkőzésével keveset foglalkozott a norvég sajtó, amely a Rosenborg St. Johnstone-tól elszenvedett vereségén siránkozik, illetve a kupagyőztes, félprofi Hödd első nemzetközi kupameccsén a kazah Aktobe ellen elért 1–0-s győzelméről zeng ódákat.

„Kovács Péter gólja sokat változtat a visszavágó előtt, a Godset esélyei jócskán megemelkedtek, de a két kapott gól még így is nagyon sok” – szól az NTB norvég hírügynökség tudósításában, amelyet az északi ország valamennyi oldala átvett.

Egy mondatot idéznek a 2–2-es végeredményt a 93. percben beállító Kovács Pétertől: „Csodás, hogy sikerült döntetlenre menteni a meccset, de Magyarországon nagyon nehéz feladatunk lesz.”

KOVÁCS PÉTER: BIZTOS LESZNEK BEKIABÁLÁSOK A VISSZAVÁGÓN

Kovács Péter, a Strömsgodset magyar támadója bővebben is nyilatkozott a DVSC hivatalos honlapjának.

„Furcsa volt magyar hangokat hallani a pályán, de igyekeztem ezt kikapcsolni és a játékra összpontosítani – nyilatkozta a dvsc.hu-nak Kovács Péter. – Egy jól futballozó Debrecen ellen eseménydús mérkőzést játszottunk. Az első félidőben sajnos nem nyújtottunk jó teljesítményt, nagyon lassúnak bizonyultunk. Szerencsénk volt, hogy nem rúgott több gólt a Debrecen, hiszen kétszer a kapufát is eltalálta. A szünet után már sokkal jobban játszottunk, egyenlíteni tudtunk, de összehoztunk egy felesleges tizenegyest. A végén meglett az iksz, ami valamennyire növeli az esélyeinket, de így is nagyon nehéz lesz a visszavágó. Kilencven percünk van, hogy kiharcoljuk a továbbjutást. Úgy érzem, jó esélyünk van ott is gólt szerezni, és remélem, ezúttal is jó meccset láthatnak majd a szurkolók. Várom már, hiszen régen voltam Magyarországon. Biztos lesznek bekiabálások a szurkolók részéről, most is voltak, de ez hozzátartozik egy labdarúgó életéhez, együtt kell vele élni. Ugyan itthon műfüvön játszunk, de Norvégiában minden második héten rendes pályán futballozunk, tehát hozzá vagyunk szokva. Nem tudom, milyen állapotban van a nyíregyházi stadion gyepszőnyege, de szerintem nem lesz gond vele."

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik