Mezey: Erősödnie kell a csatárjátéknak!

Vágólapra másolva!
2010.07.16. 08:50
null
Nehéz az út előre: a Videoton támadójátéka akadozott (Fotó: Németh Ferenc)
Ismét nem találtak a hálóba a Videoton csatárai, a szlovén NK Maribor elleni csütörtöki El-selejtezőn is Horváth Gábor góljára volt szükség, hogy a fehérváriak 1–1-re mentsék a mérkőzést. Nem csoda, hogy Mezey György, a Vidi vezetőedzője nem volt teljesen elégedett együttesével.

– Nem tűnik elégedettnek...
– Nem lehetek az, mert sok helyzetet kihagytunk, és időnként rendkívül türelmetlenek voltak a játékosok. Még akkor is, ha emberfeletti teljesítmény volt ilyen iramot diktálni ebben a melegben.

– Meglepte az ellenfél?
– Nem, mert tudtam, hogy egységes, jól szervezett csapat a Maribor, amely minden eszközt bevetett, hogy őrizze az előnyét: ha kellett, tördelte a játékot. Igazi kupameccs volt ez, amelyet a helyzetek alapján meg kellett volna nyernünk.

– Igen, a helyzetek. Újra egy védőre volt szükség a gólhoz.
– Nem szeretném bírálni a támadóimat, erős kritika nekik hogy ha jól számoltam, ez volt a kilencedik tétmérkőzés, amelyen egyik csatárunk sem talált a hálóba. De Mariborban reális esélyünk van kiharcolni a továbbjutást.

MILANIC: NAGYON ODA KELL FIGYELNÜNK!

A Maribor edzője, Darko Milanic érthető módon sokkal elégedettebb volt, főleg csapata első félidei játékával, de nem hiszi, hogy az 1–1 után jelentős lépéselőnybe kerültek volna.


„Úgy gondolom, hogy a döntetlen idegenben mindenképpen jó eredmény, főleg úgy, hogy sikerült gólt szereznünk. Nemcsak az volt a célunk, hogy védekezzünk, hanem támadni is akartunk, és akadtak a mérkőzésnek olyan periódusai, amikor ez sikerült is – de olyanok is, amikor nem, és a Videoton beszorított bennünket. Összességében elégedett lehetek. Az első negyvenöt perc a miénk volt, ám a szünet után bebizonyosodott, amit a magyar csapatról gondoltam: erős, veszélyes együttes. A továbbjutás nem dőlt el, nagyon oda kell figyelnünk a következő összecsapáson, hogy mi léphessünk tovább" – értékelt.


VIDEOTON–MARIBOR 1–1
 
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik