FTC: Akik lenézték a Suduvát, nem értik ennek a sportnak a lényegét – Kubatov

Vágólapra másolva!
2019.08.23. 16:22
null
Kubatov Gábor szerint a futball nem olyan egyszerű, ahogy sokan gondolják (Fotó: Molnár Ádám/fradi.hu)
Naivitás volt azt gondolni, hogy ez könnyű meccs lesz – nyilatkozta az MTI-nek a litván Suduva elleni gól nélküli döntetlenről Kubatov Gábor a labdarúgó Európa-liga playoffkörének első, csütörtöki találkozója után.

 

Az FTC elnöke szót ejtett azokról is, akik lebecsülték a Suduvát:

„Akik lenézték a Suduvát, és meglepődtek, hogy milyen nehéz mérkőzést játszottunk, azok nem értik ennek a sportnak a lényegét. A csapat nem tette meg azt a szívességet, hogy fél vállról vegye az összecsapást– hangsúlyozta Kubatov Gábor.

„Úgy láttam, a szakmai stáb nem akart abba a hibába esni például, amibe a Maccabi Tel-Aviv, amely egy héttel ezelőtt kétszer is kapitulált, és a párharc veszteseként mehetett haza. De az elmúlt években a Celtic, a Crvena zvezda és a Ludogorec is megszenvedett itt, és nem tudott nyerni, az APOEL pedig két góllal ki is kapott. És ezek csak az előző pár év eredményei. Persze, egy bravúrja mindenkinek lehet, de a Suduva három egymást követő évben is bejutott az Európa-liga-selejtezők rájátszásába, erre nehéz azt mondani, hogy véletlen lenne” – mondta Kubatov Gábor, aki kitért a nehéz talajú pályán vívott mérkőzésre és az FTC idei sorozatban nyújtott teljesítményére is.

A klubelnök kiemelte, hogy a statisztikák szerint 19 kísérlete volt a Fradinak, ebből nyolc a kaput is eltalálta, míg a Suduva mindössze egyszer talált kaput. A ferencvárosiak lőttek kilenc szögletet, és több mint 60 százalékban náluk volt a labda. Kubatov úgy fogalmazott, a statisztikákban óriási volt a különbség, de az FTC nem kimutatásokat akar nyerni, hanem párharcokat. A zöld-fehér klub elnöke szerint azt sem szabad elfelejteni, hogy volt egy olyan 16-oson belüli kezezés az ellenfélnél, amely után a nyári szabályváltozások miatt 11-est kellett volna ítélni a magyar csapat javára.

Kubatov hozzátette, hét nemzetközi mérkőzésen van túl a Ferencváros, és mindössze egyszer szenvedett vereséget. A jelenlegi idény előtti időszakkal összehasonlítva, ez már önmagában is nagy előrelépés, hiszen a 2014 és 2019 közötti években 16 meccsen hétszer kikapott az FTC.

Az elnök jelezte, tizenöt éve várnak arra a zöld-fehérek, hogy bejussanak egy csoportkörbe:

„Tizenöt éve nem látott siker kapujában állunk, egy győzelemre attól. Naivitás volt azt gondolni, hogy ez könnyű meccs lesz. Küzdenünk kell a pályán, és küzdenünk kell a lelátón is, hogy továbbjussunk.

A sportvezető úgy gondolja, példát kell venni azokról a szurkolókról, akik rendre ott voltak minden idegenbeli selejtezőjükön, és akik most, Litvániában is megtapsolták a csapatot.

„Nem nyafogtak, hanem teli torokból kiabálták, hogy »Mindent bele!«. A szurkolói csoportok pedig azt üzenték, »Rajtunk nem fog múlni«” – idézte a Fradi szurkolóit Kubatov, aki szerint mindegy, hogy milyen játékkal, ha kínkeservesen, célfutballal, akkor úgy, de tovább kell jutnia a Ferencvárosnak.

„Ha ősszel csoportkörös meccseket játszhatunk a Groupama Arénában, senkit sem fog érdekelni, hogy brillíroztunk-e a rájátszásban vagy nem. Egy dolgunk van: be kell kerülnünk a csoportkörbe, és ehhez mindenkinek hozzá kell tennie a részét. Akkor tudjuk kiverni a Suduvát, ha legyőzzük, így aztán csütörtökön, nekünk, fradistáknak együtt kell legyőznünk!” – zárta nyilatkozatát Kubatov Gábor.

EURÓPA-LIGA-SELEJTEZŐ
4. FORDULÓ (PLAYOFFKÖR), ELSŐ MÉRKŐZÉS
FK Suduva (litván)–Ferencváros 0–0
Marijampole,
ARVI labdarúgó-aréna, 6741 néző. Vezette: Schüttengruber (osztrák)
FK Suduva: Kardum – Svrljuga, Kerla, Jankauskas, Hladík, Zsivanovics – Renan (E. Jankauskas, 78.), Matulevicius, Verbickas – Topcagic (Vezevicius, 92.), Tadic (Gotal, 70.). Vezetőedző: Vlagyimir Cseburun
Ferencváros: Dibusz – Lovrencsics G., Blazic, Dvali, Heister – Sigér, Haratin – Zubkov, Skvarka (Varga R., 76.), Nguen (Bőle, 87.) – F. Boli (Priskin, 67.). Vezetőedző: Szerhij Rebrov

VISSZAVÁGÓ – AUGUSZTUS 29., CSÜTÖRTÖK
20.00:
Ferencváros–Suduva (litván) – élőben az NSO-n!
Budapest, Groupama Aréna (Tv: M4 Sport)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik