FTC: a reptéri sztrájk miatt sok szurkoló Monacóban ragadt

P. K.P. K.
Vágólapra másolva!
2022.09.17. 13:08
null
Sok szurkoló kísérte el Monacóba Dibusz Déneséket a csütörtöki meccsre, de nem mindenki jutott még haza közülük (Fotó:<a href="https://www.facebook.com/photo/?fbid=650766229740643&amp;set=pb.100044218160152.-2207520000.."> fradi.hu</a>)
Csaknem ezer magyar drukker láthatta a labdarúgó Európa-ligában a Ferencváros csütörtöki, monacói győzelmét, ám sokan közülük nem tudtak hazaindulni a meccs után, mert franciaországi, reptéri dolgozók sztrájkja miatt törölték a járatukat. Az egyik pórul járt drukker az Origónak nyilatkozott.

 

 

„Már tegnap tisztában voltunk vele, hogy sztrájk lesz, mert a meccsen is többen mondták, hogy törölték a járatukat. Ez a bécsi járatra vonatkozott. Ennek ellenére mi az utolsó pillanatig reménykedtünk benne, hogy a miénket nem fogják törölni. Tegnap este, amikor néztük, még csodálkoztunk is rajta, hogy a mi járatunk tartja magát, aztán ma délelőtt 11-kor jött a hideg zuhany, hogy nem megyünk haza" – nyilatkozta az Origónak pénteken Csányi Dienes Andrea, az egyik Monacóban ragadt Fradi-drukker.

Franciaországban a légiforgalmi-irányítók azért léptek sztrájkba pénteken, hogy magasabb fizetést és jobb munkakörülményeket harcoljanak ki, ám a sok járattörlés többek között a Fradi-drukkerek egy részét is kellemetlenül érinti. A cikk azt is hozzáteszi, hogy a járattörlés után a kint ragadt magyarok nem sok segítséget kaptak a Wizz Airtől. A légitársaság állítólag értesítést küldött, hogy két nappal később, vagyis vasárnapra lehet átfoglalni, ám a legtöbben Olaszországon át tervezik a hazajutást, vagy legalábbis maradnak a hét végéig, amíg véget ér a sztrájk.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik