Fehérvár: „Sok hasonlót láttam már tőle” – Dárdai Pál fia góljáról

L. M.L. M.
Vágólapra másolva!
2022.08.22. 10:24
null
Dárdai Pál szerint a Fehérvárnak jó napot kell kifognia, hogy továbbjusson (Fotó: Laufer László/Dunántúli Napló, archív)
Mint ismert, a Mol Fehérvár idegenben 2–1-re legyőzte a német Bundesligában szereplő 1. FC Köln együttesét az Európa-konferencialiga-selejtező rájátszásának első mérkőzésén. A székesfehérváriak győztes gólját Dárdai Palkó szerezte. Apja, Dárdai Pál, a magyar válogatott korábbi szövetségi kapitánya a molfehervarfc.hu-nak adott interjút, amelyben beszélt a Fehérvár visszavágós esélyeiről és fia góljáról is.

 

Hatalmas bravúrt hajtott végre a Mol Fehérvár Kölnben, mivel legyőzte a találkozó előtt jóval esélyesebbnek gondolt ellenfelét az Európa-konferencialiga főtáblájáért folyó párharc első mérkőzésén. A 2–1-re végződő meccs második – és egyben győztes – találatát a székesfehérváriak támadója, Dárdai Palkó szerezte.

Dárdai Pál, Palkó édesapja, a magyar válogatott korábbi szövetségi kapitánya és a Hertha BSC korábbi vezetőedzője a helyszínen látta fia hatalmas gólját. Most a Fehérvár hivatalos honlapjának adott interjújában elmondta, mit gondol a találatról.

Palkónak az utánpótlás- és a felnőttcsapatban is voltam edzője, így sok, a csütörtökihez hasonló gólt láttam már tőle. Jó ritmusban mozdult be, szép passzt kapott, ilyenkor rendkívül gyorsan kell döntést hozni, hogy az alsót vagy a rövid felsőt célozza meg, jó döntést hozott, a lövés pedig védhetetlen volt. Egy ilyen gól és győzelem ennyi néző előtt életre szóló emlék, ezt már nem veheti el senki. Történelmi tett, amit a Vidi csütörtök este elért Kölnben” – vélekedett a 46 éves szakember.

Dárdai szerint a győzelemnek nagy értéke van, a sikerben pedig nagy szerepe volt a szakmai stábnak és a vezetőedzőnek.

„A meccs előtt olyan eredményben bíztam, amely után van esély a hazai visszavágón a csodára, de a csoda már előbb, Kölnben megtörtént. Hazai labdabirtoklási fölény ide vagy oda, a kölniek a két nagy helyzetükből értékesítettek egyet, a Vidi két gólja viszont szép kombinációk után, gyönyörűen kidolgozott támadásokból született, tehát a százszázalékos helyzetek számában sincs semmi okunk panaszkodni. Láthattuk, hogy a német játékosok erejük teljében vannak, a második félidőben tíz emberrel is dominálni tudták a játékot, hozzá vannak szokva ehhez az iramhoz. A mieinket feldobta a remek atmoszféra, előnyben vagyunk, nagyon szurkolok, hogy ezt hazai pályán sikerüljön megtartani.

A játékosként 61-szeres válogatott Dárdai szerint a Vidinek több gólra is szüksége lehet a visszavágón, hiszen a kölnieket nagyon nehéz lesz majd tartani az egész meccsen.

Nagyon jó napot kell kifogni, kell a jó kapusteljesítmény, ne legyen sérülés, ne legyen piros lap és meglegyenek a jó kombinációk a játékban. Nagyon nehéz mérkőzés lesz a visszavágó is, remélem, tele lesz a stadion és a szurkolók végig buzdítják a csapatot” – fogalmazott, és kiemelte, hogy ő is a helyszínen tekinti meg a mérkőzést.

A találkozó után a német sajtó sem kímélte a Kölnt, ez azonban mindössze néhány napig tartott. Az Express újságírója úgy vélekedett, hogy a Fehérvár ezzel a teljesítményével a német 2. Bundesliga egyik élcsapata lehetne, sőt akár az első osztályú kluboknak is okozhatna nehézséget. Dárdai Pál szerint a németek azt jól csinálják, hogy megfogalmazzák a kritikát, azonban utána már a következő meccsre koncentrálnak.

„Annak idején a válogatottnál is ezt akartam elérni, hogy álljon be mindenki a csapat mögé, támogassák őket, ez sikerült is, és ez szerencsére a nemzeti csapat mellett azóta is megvan. Németországban ez már nagyon régóta így van, megfogalmazzák a kritikát, de utána már a következő meccsre koncentrálnak. A kölniek magabiztosan nyilatkoztak a mérkőzést követően is, bíznak a továbbjutásban. Olvastam olyan véleményt, mely szerint a Vidi Németországban egy másodosztályú élcsapat lenne, de ezzel nem kell foglalkozni, sőt ennek is erőt kell adnia a hazai visszavágóra, hogy bebizonyítsa a csapat, igenis meg tudják csinálni!”

A párharc visszavágóját augusztus 25-én, este 19 órakor játsszák a Mol Aréna Sóstóban. A találkozóra a jegyértékesítés már zajlik, aki pedig online szeretné követni a mérkőzést, az NSO-n élőben megteheti.

EURÓPA-KONFERENCIALIGA
PLAYOFF, 1. MÉRKŐZÉS
1. FC Köln (német)–Mol Fehérvár FC 1–2 (1–2)
Köln,RheinEnergieStadion,45 000néző.Vezette:Tiago Martins (portugál)
1. FC Köln:
Schwäbe – Schmitz, Hübers, Chabot, Pedersen (Kilian, a szünetben) – Szkiri, Hector – Thielmann (Maina, 60.), Ljubicic (Olesen, 76.), Kainz (Adamjan, 76.) – Dietz (Tigges, 76.).Vezetőedző:Steffen Baumgart
Mol Fehérvár FC:
Kovács D. – Nego, Larsen, Stopira, Sabanov, Hangya – Bamgboye (Lednev, 85.), Rúben Pinto (Pokorny, 90+4.), Fiola, Dárdai P. (Heister, 80.) – Zivzivadze (Lüftner, 90+4.).Vezetőedző:Michael Boris
Gólszerző:Dietz (13.), ill. Zivzivadze (33.), Dárdai P. (40.)
Kiállítva:Chabot (20.)

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

EURÓPA-KONFERENCIALIGA
PLAYOFF, VISSZAVÁGÓ
19.00:
Mol Fehérvár FC–1. FC Köln (német) (Tv:M4 Sport)– élőben az NSO-n!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik