Európa-liga: Fekirt eltiltották, a Ferencváros ellen sem játszhat

MTI/SZ. R.MTI/SZ. R.
Vágólapra másolva!
2021.11.15. 19:34
null
Fekir a Ferencváros ellen sem lehet ott a Betisben (Fotó: AFP)
Három nemzetközi kupamérkőzésre szóló eltiltást kapott Nabil Fekir, a Real Betis labdarúgója, akit a Bayer Leverkusen elleni Európa-liga-csoportmérkőzés hajrájában állítottak ki, így többek között a Ferencváros ellen sem léphet pályára jövő csütörtökön.

 

 

Az európai szövetség (UEFA) fegyelmi bizottságának döntése értelmében a francia középpályás kénytelen kihagyni az El-csoportkör hátralévő két fordulóját – a Betis másfél hét múlva a magyar bajnokcsapatot fogadja, majd december 9-én a Celtichez látogat –, továbbá tavasszal az egyenes kieséses szakasz első mérkőzését.

A Betis november 4-én 4–0-ra alulmaradt a Leverkusen vendégeként, a találkozó utolsó percében Fekir és a németek középpályása, Kerem Demirbay összekülönbözött, emiatt az angol Anthony Taylor játékvezető mindkét játékost kiállította.

A 28 éves világbajnok kulcsembernek számít a sevillai együttesben, szeptember végén góllal járult hozzá csapata 3–1-es győzelméhez a Groupama Arénában.

A G-csoportban a Leverkusen 10 ponttal első, a Betis 7 ponttal második, a Celtic 6 ponttal harmadik, az utolsó Ferencvárosnak négy kör után nincs pontja. Az már eldőlt, hogy a magyar csapaton kívül a másik három együttes folytathatja nemzetközi kupaszereplését februárban, csak még azt nem tudni, hogy melyik sorozatban. Az első és a második az El-ben marad, a harmadikat átsorolják a Európa-konferencialigába.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik