Európa-liga: Ez az Inter sikeréhes és elhivatott, meglephetünk bárkit – Conte

K. T. I.K. T. I.
Vágólapra másolva!
2020.08.18. 09:33
null
Lautaro Martínez (a kupac tetején) hetek, hónapok óta a legjobb teljesítményével rukkolt elő (Fotó: AFP)
Amint arról beszámoltunk, az Intenazionale átgázolt a Sahtar Donecken a labdarúgó Európa-liga elődöntőjében. Az 5–0-ra megnyert találkozó után Antonio Conte, a milánóiak vezetőedzője arról beszélt, a győzelem nemcsak nekik, de egész Olaszországnak fontos siker, mivel jó ideje nem volt a sorozatban igazán eredményes olasz csapat. A szakember természetesen az El-specialistának számító Sevillának is udvarolt egy keveset – hogy aztán pár perccel később kijelentse, ő aztán a legkevésbé sem diplomatikus alkat.

 

„Sajnos már jó ideje annak, hogy utoljára ilyen jól ment a játék. Viszont ez egy elődöntő volt, szóval még értékesebb. Hihetetlen este volt, olyan, amilyenről csak álmodni mertünk. Bebizonyítottuk mindenkinek, legfőképp magunknak, hogy nagy dolgokra vagyunk képesek. Alig várom a döntőt” – mondta a mérkőzés lefújását követően Lautaro Martínez, az Internazionale argentin támadója.

„Ezek a gólok rengeteget jelentenek a számomra. Az elmúlt hónapokban voltak olyan pillanatok, amikor egyszerűen nem sikerült a szintemnek megfelelő teljesítményt nyújtani. De az ilyen tapasztalatok is kellenek, ezek segítenek abban, hogy benőjön a fejed lágya. Boldog vagyok, különösképpen azért, mert jól, karakteresen játszottunk. Ráadásul a pályán kívül is egyre jobb minden, hamarosan megszületik az első gyermekem, ezért is ünnepeltek a góljaimat úgy, ahogy – a feleségemnek és a családomnak ajánlom, amit ma elértünk” – folytatta a korábban a Barcelonával is összeboronált futballista.

Antonio Conte jóval érzelemmentesebben nyilatkozott. Az olasz szakvezető – akivel kapcsolatban néhány hete még arról lehetett olvasni, úgy elfajult a klubvezetéssel való vitája, hogy máris az utódját keresik – szintén csapata karakterét emelte ki az 5–0-s siker után.

„Sokan most először játszottak ilyen jellegű mérkőzésen. Egy elődöntő volt, azok közül is a különlegesebb, már-már válogatott tornákat idéző fajta. Itt nincs esély javítani, ha rossz napot fogsz ki. De azt hiszem, hogy a mai egy olyan nap volt, amikor mindenkivel elégedett lehetek. Nagyon fontos tapasztalatokra és egy még értékesebb sikerre tettünk szert egy olyan sorozatban, ahol az olasz csapatok az elmúlt években nem igazán tudtak kimagasló teljesítményt nyújtani” – idézte a Sky Italia Contét.

„A Sevilla elleni döntő egy újabb remek tapasztalat lesz a csapat számára. Az elmúlt hét évben talán négyszer is ők nyerték a sorozatot, szóval pontosan tudják, hogyan kell felkészülni egy ilyen fináléra. De magunk miatt sem aggódom, lelkesek és éhesek vagyunk a sikerre. Képesek lehetünk meglepni az embereket” – tette hozzá az olasz tréner, aki kijelentette, a következő 48 órában a regeneráció lesz a legfontosabb, csapata ugyanis akkor sem vett vissza, amikor már kezében érezhette a továbbjutást, így pedig – a tekintélyt parancsoló különbség ellenére – sokat kivett játékosaiból a meccs. „A szívüket, lelküket kitették a pályára.”

Conte ezt követően a korábbi, távozásáról szóló pletykákról is beszélt.

„Nem vagyok sem politikus, sem különösebben diplomatikus ember. Van, amikor egy klubvezetésen belül nem ért mindenki mindenről egyet. De közel sem volt olyan éles a helyzet, ahogyan azt a média beállította. A tettek embere vagyok, időnként a gyors tetteké, de a legfontosabb az, hogy hiszek abban, amit csinálok. Hiszek a projektben, amelyet elindítottunk az Internél. Három évvel számoltunk, amikor aláírtam és egy percig sem gondoltam úgy, hogy ne csinálnánk végig együtt ezt a három évet.”

EURÓPA-LIGA
ELŐDÖNTŐ
Internazionale (olasz)–Sahtar Doneck (ukrán) 5–0
(L. Martínez 19., 74., D'Ambrosio 64., R. Lukaku 78., 84.)

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

DÖNTŐ
Augusztus 21. 21.00 (Köln): Sevilla–Inter

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik