Európa-liga: a Barcelona szigorít a jegyeladások rendszerén

V. J.V. J.
Vágólapra másolva!
2022.04.16. 10:21
null
Elözönlötték a hazai szektorokat a Frankfurt szurkolói (Fotó: Getty Images)
A jövőben változtat jegyeladási politikáján az FC Barcelona, miután körülbelül harmincezer Eintracht Frankfurt-szurkoló jutott be a Camp Nou-ba a két csapat csütörtök esti labdarúgó Európa-liga-negyedddöntőjére (2–3).

 

Joan Laporta, a katalán klub elnöke azt mondta, a hazai kontinentális kupameccsekre szóló belépők a jövőben nem lesznek továbbadhatók.

A Barca csütörtökön este 3–2-re kikapott, így 4–3-as összesítéssel búcsúzott a sorozattól. Az egyesületnél előzetesen arra számítottak, hogy a mintegy 75 ezer hazai drukker óriási segítséget nyújt majd a csapatnak, ehhez képest a 79 468 néző között körülbelül 30 ezer frankfurti drukker volt, noha a vendégek hivatalosan csupán ötezer jegyet kaptak.

A klub közlése szerint a megjelentek közül 37 746-an bérlettel rendelkeztek, ötezren a vendégszektorban foglaltak helyet, 34 440-en más forrásból jutottak belépőhöz, és voltak még néhány ezren, akik az európai szövetség meghívására ültek a lelátón.

„A 34 440 felkínált belépőt olyan csatornákon lehetett megvásárolni, amelyek Németországban elérhetetlenek voltak”
– közölte a Barcelona. Hozzátették: „Mi nem adtunk el jegyeket német szurkolóknak. Egyértelmű, hogy akik ezeket a jegyeket megvették, továbbadták a német drukkereknek.”

Laporta úgy fogalmazott, a Barcelona „nem bűnös” abban, ami történt, ezzel együtt vállalja a felelősséget.

„Nem akarjuk, hogy ez még egyszer megtörténjen, ezért úgy határoztunk, hogy a jövőbben a nemzetközi mérkőzésekre szóló belépőket nem lehet továbbadni”
– közölte az elnök.

EURÓPA-LIGA
NEGYEDDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
Barcelona (spanyol)–Eintracht Frankfurt (német) 2–3 (0–2)
Barcelona,
Camp Nou, 79 468 néző. V: Soares Dias (portugál)
Barcelona:
Ter Stegen – Mingueza (Dest, 62.), R. Araújo, Eric García (L. de Jong, 70.), Alba – Busquets, Gavi, Pedri (F. de Jong, a szünetben) – O. Dembelé, Aubameyang (Adama Traoré, 62.), Ferran Torres (Depay, 80.). Vezetőedző: Xavi
Frankfurt: Trapp – Al. Touré (Haszebe, 90+9.), Hinteregger, Ndicka – Knauff (Chandler, 90+9.), Jakic, Rode (Hrustic, 80.), Kosztics – Lindström (Hauge, 80.), Kamada – Borré (Ache, 90.). Vezetőedző: Oliver Glasner
Gólszerző: Busquets (90+1.), Depay (90+11. – 11-esből), ill. Kosztics (4., 67. – az elsőt 11-esből), Borré (36.)
Kiállítva:
Ndicka (90+11.)

Továbbjutott: az Eintracht Frankfurt, 4–3-as összesítéssel

A MÉRKŐZÉSRŐL BŐVEBBEN ITT OLVASHAT!

(MTI)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik