Eppel: Van egy kis megtorpanás, de ez benne van a pakliban

CSERHÁTI ANDRÁSCSERHÁTI ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2018.08.09. 09:17
null
Eppel Márton (19) reméli, hogy csütörtökön Csehországban véget vet a hetek óta tartó gólaszályának (Fotó: Getty Images)
Eppel Márton és csapata, a Kajrat Almati a Sigma Olomouc ellen lép pályára, s ha továbbjut, spanyol sztárcsapat vár klubjára – a csatár beszélt még nagy utazásokról, lekezelésről, és az extra motiváció is szóba került.

 

Rövid túra? Ez a fogalom nem létezik a Kajrat Almati játékosainak szótárában.

Elek Ákos és Eppel Márton, a kazah együttes két magyar játékosa kedden is nagy utat tett meg, a csapat Csehországba repült, hiszen csütörtökön 19 órakor a Sigma Olomouc ellen lép pályára az Európa-liga 3. selejtezőkörének első mérkőzésén.

SZERÉNY SZTÁR

Megkértük Eppel Mártont, mondjon néhány szót a Kajrat Almati leghíresebb játékosáról, a 75-szörös orosz válogatott Andrej Arsavinról, aki korábban játszott többek között a Zenitben és az Arsenalban is.

„Teljesen normális ember, segítőkész, szerencsére lehet vele beszélni angolul. Még most, harminchét évesen is fantasztikusan bánik a labdával, és a sebessége sem kopott meg annyira. Ha a pályán van, mindig leköt egy-két embert, egyértelműen csapatunk hasznára van.”

„Úgy kilenc órát utaztunk, de ez csak a repülőút, ebben nincs benne a becsekkolás, a buszút, szóval összességében körülbelül fél napot utaztunk – mondta lapunknak Eppel Márton, a Kajrat 26 esztendős csatára, aki a nyáron szerződött a Budapest Honvédtól Kazahsztánba. – De mivel profi klubról van szó, a Kajrat saját gépet tart fenn, a repülőn egy sort egy futballista kapott meg, vagyis a három székre le is lehetett feküdni – ettől függetlenül is fárasztó volt az út. Kezdek hozzászokni, hogy elképesztő távolságokat teszünk meg, s nem csak Kazahsztánon belül. Az előző körben az Európa-ligában a holland AZ-vel játszottunk, s a visszavágóra is sokat kellett repülnünk – ráadásul négyórás időeltolódás van Kazahsztán és Hollandia vagy Csehország között, nem egyszerű kipihennie magát az embernek, főleg úgy, hogy három-négy naponta játsszuk a tétmeccseket. Jó formában érzem a csapatot, az AZ ellen is biztosan jutottunk tovább az előző körben, a hollandok Almatiban kicsit lekezeltek minket, nagyképűen futballoztak, nyertünk is kettő-nullára. A visszavágón, miután vezetését szereztünk, gyakorlatilag eldőlt a párharc, csak a hosszabbításban sikerült kettő-egyre nyerniük. Előnyben vagyunk az Olomouccal szemben, hiszen a csehek kiemeltek az El-ben, vagyis csak most csatlakoznak a sorozathoz, mi pedig lendületben vagyunk.”

A csehek a bajnokságban nem parádéznak, három bajnokin csupán egyszer nyertek, kétszer kikaptak. Ha a Kajrat továbbjut, már csak egy párharc választja el az Európa-liga csoportkörétől – igaz, ehhez valószínűleg a Sevillán keresztül vezethet az út, a spanyolok a litván Zalgirisszel mérik össze erejüket.

„Kétségtelen, a Sevilla elég nagy falat lenne. Láttam a spanyolok Újpest elleni első meccsét az előző körben, a Sevilla nagyon erős csapat. De előbb jussunk tovább! Csehországba kijönnek a szüleim is, hatványozottan motiváltan lépek pályára.”

Az ötszörös válogatott remekül kezdte a szezont, három mérkőzésen hat gólig jutott, de az utóbbi öt mérkőzésen nem talált be. Az Európa-ligában az AZ ellen kétszer is csereként lépett pályára, míg a bajnokságban három összecsapáson kezdőként kapott szerepet.

„Kétségtelen, van egy kis megtorpanás, de ez benne van a pakliban, azért melózok, hogy minél hamarabb újra betaláljak – akár az Olomouc ellen is. Teljesen normális, hogy rotál az edzőnk, hiszen egy hét alatt három meccset játszunk, az El-ben az ukrán Aderinszola Eszeola szerepel kezdőként. A bajnokságban sincs veszve semmi, az Asztana hat ponttal vezet előttünk, de ha behúzzuk az elmaradt meccsünket, háromra olvad az előnye – egyértelmű célunk megnyerni a bajnokságot! De egyelőre az a legfontosabb, hogy jussunk a következő körbe a nemzetközi porondon. S akkor jöhetne a Sevilla!”

Az sem lenne rövid túra.

MAGYAROK MÁSHOL IS

Ha csütörtök, akkor meccsdömping az Európa-ligában! A harmadik selejtezőkör első mérkőzésein jó néhány magyar futballista pályára lépésére mutatkozik esély, az szinte biztos, hogy Bogdán Ádám ott lesz a Hibernian kapujában. A skót együttes magyar légiósa a múlt héten parádés teljesítményt nyújtott a görög Aszterasz otthonában lejátszott mérkőzésen (1–1), míg a hétvégén 3–0-s győzelemmel mutatkozott be a bajnokságban a Motherwell ellen.

EURÓPA-LIGA
3. SELEJTEZŐKÖR, 1. MÉRKŐZÉS
Magyar érdekeltségű párharcok
Csütörtök

18.00: Alaskert (örmény)–CFR (romániai, Lang Ádám)
18.30: RB Leipzig (német, Gulácsi Péter)–Craiova (román)
19.00: Olomouc (cseh)–Kajrat Almati (kazah, Elek Ákos, Eppel Márton)
19.00: Hapoel Beer-Seva (izraeli)–APOEL (ciprusi, Sallai Roland)
20.45: Hajduk Split (horvát, Futács Márkó, Gyurcsó Ádám)–FCSB (román)
20.45: Hibernian (skót, Bogdán Ádám)–Molde (norvég)
20.45: TNS (walesi)–Midtjylland (dán, Korcsmár Zsolt)
21.00: Legia Warszawa (lengyel, Nagy Dominik)–Dudelange (luxemburgi)
21.05: Slovan (szlovák, Holman Dávid)–Rapid (osztrák, Szántó Tamás)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik