El: Ugyanannyi esélyünk van továbbjutni, mint a Craiovának – Sannino

D. Á.D. Á.
Vágólapra másolva!
2019.07.26. 08:07
Mint beszámoltunk róla, a Budapest Honvéd 0–0-s döntetlent ért el a román Universitatea Craiova ellen az Európa-liga-selejtező második körének első meccsén. A találkozó után a vezetőedzők értékelték a mérkőzést.



„Jó mérkőzést játszottunk egy olyan ellenféllel, amely komolyabb célokkal indult neki az Európa-ligának. Versenyben vagyunk továbbra is, hiszen a nulla-nullával még minden nyitott” – mondta Giuseppe Sannino.

„Mindenki kitette szívét-lelkét a pályán. Örülök, hogy kevés esélyt adtunk a Craiovának, csapatként játszottunk, sokat dolgoztunk és szervezettek voltunk. Jelenleg ugyanannyi esélyünk van továbbjutni, mint a román csapatnak. Jól tudjuk, hogy egy negyvenezres stadionban kell játszanunk, valószínűleg telt ház előtt, de ugyanazzal az alázattal lépünk pályára, mint eddig is” – folytatta az olasz tréner (a craiovai Stadionul „Ion Oblemenco” befogadóképessége az internetes adatbázisok szerint 30 983 fő – a szerk.).

Sannino szerint nem jutott el sok helyzetig a Honvéd, azonban fontos kiemelni azt is, hogy a magyar csapat esélyt sem adott a Craiovának a gólszerzésre. Az olasz edző elárulta, a helyzetkihasználás nagyon fontos, hiszen a Zalgirisnak is több lövése volt, mégis simán kikapott Budapesten a kispesti gárdától.

„Arra számítottunk, hogy a Honvéd szervezett lesz, és jól védekezik. A mérkőzés alatt a nagyobb helyzeteket mi dolgoztuk és hagytuk ki, szóval igazságtalannak tartom az eredményt. Az ihlet hiányzott a kapu előtt a második félidőben, viszont remélhetőleg otthon sikerül gólt szereznünk” – mondta Corneliu Papura.

A román edző szerint kiemelendő, hogy a Craiova a mérkőzés végén is nyomást tudott gyakorolni a Honvédra, hiszen a meccs vége előtt két nagy helyzetet is kialakított a román együttes. Papura szerint a 0–0 veszélyes eredmény, összpontosítania kell csapatának, amennyiben tovább akar jutni a következő körbe.

EURÓPA-LIGA
SELEJTEZŐ, 2. KÖR, ELSŐ MÉRKŐZÉS

Budapest Honvéd–Universitatea Craiova (román) 0–0
Győr, ETO-park, 2722 néző. Vezette: Clancy (skót)

A visszavágót egy hét múlva, csütörtökön 18.15 órától rendezik meg.

A MÉRKŐZÉS ÖSSZEFOGLALÓJÁT IDE KATTINTVA OLVASHATJA EL!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik