El: Történelmet akarok írni ebben a sorozatban – Emery

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.05.02. 12:52
null
Már csak négy csapat van versenyben a trófeáért (Fotó: AFP)
A Bajnokok Ligája után az Európa-ligában is megkezdődnek az elődöntő küzdelmei, az első mérkőzésen az Arsenal a Valenciát, a Frankfurt pedig a Chelsea-t látja vendégül.

 

Ellentétes előjelekkel készülhet a csütörtöki találkozóra az Arsenal, amely a Premier League-ben elveszítette az előző három mérkőzését, azonban az Európa-ligában remekel a legutóbbi 11 El-meccséből kilencet kapott gól nélkül letudó gárda.

A legjobb négy között a Valencia vár az észak-londoniakra, amelyet jól ismer Unai Emery, ugyanis az Arsenal jelenlegi vezetőedzője 2008 és 2012 között a Juan Mata, David Villa, Joaquín, Fernando Morientes és David Silva nevével fémjelzett gárdát irányította. Mindez azonban már a múlté, a baszk szakember most arra készül, hogy valami különlegeset alkosson az „ágyúsokkal”.

„Történelmet akarok írni ebben a sorozatban. Az Európa-liga jó esélyt kínál arra, hogy trófeával zárjuk az idényt, emellett ez lehet a jegyünk a Bajnokok Ligájába. Kizárólag a jelen számít, jó hangulatot kell teremtetnünk az Emiratesben a szurkolóink segítségével, az elődöntőhöz méltó teljesítménnyel szeretnénk megajándékozni őket” – mondta Emery, aki a hosszú távú sérültek mellett immár Aaron Ramseyre sem számíthat: a walesi középpályás kidőlt a szezon végéig, így minden bizonnyal már nem láthatjuk az Arsenal mezében.

Nem csupán Emery a kapocs a két klub között, a Valencia két olyan futballistával is rendelkezik Gabriel Paulista és Francis Coquelin személyében, aki korábban játszott az angol klubban – közülük utóbbi eltiltás miatt nem szerepelhet az első meccsen, a brazil védő viszont valószínűleg ott lesz a kezdőcsapatban.

„Az Arsenalban játszani hihetetlen élmény volt, melyet sohasem fogok elfelejteni. Most azonban arra vágyok, hogy a Valencia történelmének részese lehessek. Éppen száz éve alapították a klubot, azt szeretném, ha arra emlékeznének az emberek, hogy Gabriel Paulista megnyerte az Európa-ligát a Valenciával, de ehhez lépésről lépésre kell haladnunk. Élvezem az ilyen nagy nyomással járó összecsapásokat, futnunk, halnunk és nyernünk kell a fináléért” – mondta Gabriel.

A másik mérkőzésen a 39 év után első európai kupaelődöntőjét játszó Frankfurt találkozik a Chelsea-vel, amely védőgondokkal küzd: Maurizio Sarri nem számíthat a november óta sérült Gary Cahillre, ráadásul térdműtétje miatt Antonio Rüdiger is kidőlt a szezon végéig.

„Bajban vagyunk a középhátvédek terén, ugyanakkor ez benne van a pakliban, ha 58 meccset játszol az idényben. Eddig szerencsések voltunk, nem úgy, mint az elmúlt tíz napban” – kezdte Sarri.

„Tisztelem a Frankfurtot, bizonyított már nagycsapatok ellen, dinamikus együttesről van szó, amely képes óriási intenzitással futballozni, és fizikailag sincsenek problémái a játékosainak. Nehéz lesz kiharcolni a továbbjutást.”

A németeket irányító Adi Hütter tisztában van azzal, hogy csapatának tudása legjavát kell nyújtania, ha le akarja győzni a Chelsea-t.

„Fontos, hogy élvezzük a mérkőzést, elődöntőt játszunk egy nagycsapattal. Ritkán adatik meg az ilyesmi” – tette hozzá az osztrák edző, aki egyik legjobbját, a vb-ezüstérmes Ante Rebicet eltiltás miatt nélkülözni kényszerül.

EURÓPA-LIGA
ELŐDÖNTŐ, ELSŐ MÉRKŐZÉS
21.00:
Arsenal (angol)–Valencia (spanyol) (Tv:Digi Sport1)– élőben az NSO-n!
21.00:Eintracht Frankfurt (német)–Chelsea (angol) (Tv:Sport1)– élőben az NSO-n!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik