El-selejtező: Tőzsér gólt lőtt, Megyeri csapata kiesett Tel-Avivban

Vágólapra másolva!
2010.08.05. 22:07
Tőzsér Dániel góllal járult hozzá a Genk továbbjutásához a labdarúgó Európa-liga selejtezőjének csütörtöki játéknapján. Megyeri Balázs csapata, az Olympiakosz a magyar kapus nélkül szenvedett kieséssel felérő vereséget Tel-Avivban.

A Racing Genk már az első mérkőzésen biztossá tette a továbbjutását, így a Turku elleni visszavágón több stabil kezdőjátékosa kispados volt, köztük Tőzsér Dániel is. A magyar középpályás a 77. percben állt be csereként, három perc múlva azonban már a büntetőponton álló labda mögött találta magát – és kíméletlen ítélet-végrehajtónak bizonyult.

Az Olympiakosz meglepő búcsúját jelentő Maccabi-gólt az argentin származású Roberto Colautti szerezte a 42. percben. A pireusziak Diogo 91. percbeli kiállítása miatt emberhátrányban fejezték be a mérkőzést. A görög csapat kapuját az Európa-bajnok Antoniosz Nikopolidisz védte, Megyeri Balázst nem nevezték.

A Debrecen tavalyi BL-selejtezőbeli ellenfeleinek csatájából a Levszki Szófia került ki győztesen. A meccs simának ígérkezett, a bolgárok Garra Dembélé második gólja után a 70. percben már 3–0-ra vezettek, csakhogy Mattias Johansson (82. perc) és Tobias Eriksson (84.) hirtelen bravúrközelbe hozta a Kalmart. Következett azonban a szíriai apától származó fiatal bolgár támadó, a csereként beálló Iszmail Isza, aki a 91. és a 92. percben két gyors góllal biztossá tette a Levszki továbbjutását.

A ciprusi APOEL úgy győzött gond nélkül Csehországban a Jablonec ellen, hogy játékosa, Esteban Solari – aki az első félidőben gólt szerzett – a 80. percben büntetőt hibázott. Egy másik cseh csapat, a Plzen is simán kiesett, igaz, a Besiktas három góljából kettőt kettős emberelőnyben szerzett.

EURÓPA-LIGA
3. SELEJTEZŐKÖR, VISSZAVÁGÓK
Maccabi Tel-Aviv (izraeli)–Olympiakosz (görög) 1--0
Továbbjutott: a Maccabi, 2–2-es összesítéssel, idegenben szerzett góllal  
Genk (belga)–Inter Turku (finn)  3--2
Tj: a Genk, 8–3-mal   
Levszki Szófia (bolgár)–Kalmar (svéd) 5--2
Tj: a Levszki, 6–3-mal  
Luzern (svájci)–Utrecht (holland)  1--3
Tj: az Utrecht, 4–1-gyel  
Arisz (görög)–Jagiellonia (lengyel) 2--2
Tj: az Arisz, 4–3-mal  
Besiktas (török)–Plzen (cseh) 3--0
Tj: a Besiktas, 4–1-gyel  
Jablonec (cseh)–APOEL (ciprusi) 1--3
Tj: az APOEL, 4–1-gyel  
A nap többi mérkőzésének eredményét folyamatosan közöljük.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik