El: „Rendkívül nehezek voltak” – Diego López felidézte az FTC-vel vívott meccseket

Vágólapra másolva!
2022.04.27. 12:52
null
Diego López (13) az FTC csatárával, Frank Bolival is farkasszemet nézett (Fotó: Dömötör Csaba)
Többek között a Nemzeti Sport kérdésére is válaszolt egy videointerjú során Diego López: a La Ligában szereplő Espanyol veterán kapusa szerint a Ferencváros elleni 2019-es Európa-liga-csoportmérkőzések (1–1, 2–2) rendkívül nehezek voltak.



„Korábban sohasem játszottam a Ferencváros ellen, de ellenünk nagyszerűen futballozott. Rendkívül nehéz meccsek voltak, egyik csapat sem tudott győzni”
– válaszolt a Nemzeti Sport kérdésére a 40 éves Diego López, aki az Espanyol előtt a Real Madrid, a Villarreal, a Sevilla és a Milan színeiben is szerepelt.

Az El 2019–2020-as évadában 11 ponttal a katalánok végeztek a H-csoport élén, a zöld-fehérek 6 ponttal a 3. helyen zártak. Emlékezetes, hogy abban a kiírásban kiesett a spanyol bajnokságból az RCD.

A kapusnak a nyáron lejár a szerződése a barcelonai gárdánál, s elárulta, egyelőre nem tudja, az idény végeztével visszavonul-e.

A La Liga jelenleg futó kiírásában csak a Real Betis csapatkapitánya, a sevillaiakkal nemrég Király-kupát nyerő Joaquín szerepelt idősebben Lópeznél, aki összesen 382 spanyol élvonalbeli bajnokin lépett pályára.

A videointerjú résztvevője volt a „papagájok” másik játékosa, az idén 9 gólpassznál járó Sergi Darder is, aki nyíltan beszélt a mentális egészségéről: elárulta, hogy korábban nehézségei voltak, ezért igénybe vette egy pszichológus segítségét. Azt is elárulta a 28 éves középpályás, hogy a nehéz időszakban – családján és edzőjén kívül – Diego López is támogatta.

A tavaly feljutó, de az élvonalban összesen 86 idényt lehúzó RCD jelenleg a 13. a La Ligában.


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik