El: így értékelte a Tutto Mercato a Debrecen játékosait

I. SZ.I. SZ.
Vágólapra másolva!
2019.08.02. 14:48
null
Varga Kevin az olasz szaklap szerint magasabb szintet képvisel, mint a debreceni csapat többi játékosa (Fotó: Török Attila)
Az olasz TuttoMercatoWeb egyéni értékelést közölt a Debrecen játékosairól a Torino elleni Európa-liga-visszavágó után. A szaklap a 4–1-es vereség során a DVSC-ből Varga Kevin és Haruna Garba teljesítményét találta a legjobbnak, Pávkovics Bencéét a legrosszabbnak.

 

A DVSC gólszerzőjéről azt írták, hogy Garba végig nagyot küzdött Nicolas Nkoulouval, az első félidőben majdnem gólt szerzett, a másodikban Varga keresztlabdája után pedig már nem hibázott”.

A szerző, Antonio Sergi szerint a tízes skálán Garbához hasonlóan 6.5-es osztályzatot kiérdemlő Varga „kétségtelenül a Debrecen legjobbja volt, kiemelkedik a csapatból. Többször is gondot okozott a torinói védelemnek, a legveszélyesebb akciók a bal lábából indultak, a gólpasszt is azzal adta.”

A Varga helyére beálló Zsóri Dánielről azt írták, „jól szállt be a meccsbe, de semmit sem tehetett az utolsó fél órában”.

Hatost kapott Nagy Sándor kapus („megtette, amit lehetett, de egyedül kevés volt ahhoz, hogy életben tartsa a Debrecent – a négy gólról nem tehetett”), Haris Attila („a hazai középpálya legaktívabb tagja, a legtöbbször Soualiho Meitével csapott össze, jó néhányszor megnyerve a csatájukat – a gól az ő labdaszerzését követte”) és Nikola Trujics („az első meccshez hasonlóan a bal szélen játszott, ami rossz taktikai döntésnek bizonyult – a második félidőben jobb volt, Salvatore Sirigu nagy bravúrral fosztotta meg a góltól”).

Szatmári Csaba („az első meccshez hasonlóan bátran, biztatóan kezdett, de ez ezúttal is kevés volt a Torino ellen – a védelem többi tagjával együtt néhány perc alatt elbizonytalanodott”) és Szécsi Márk („bátortalanul kezdett, eleinte keveset mutatott, s amikor a második félidőben belelendült, már késő volt”) 5.5-es osztályzatot kapott.

Az 5-ös osztályzatot érdemelte ki a Tutto Mercatótól Kusnyír Erik („volt egy mentése a gólvonalról, de kaptak is egyet a hibájából”), Ferenczi János („ő sem mentette meg a süllyedő debreceni hajót, túl sokszor játszotta őt át a torinóiak játékát irányító Lorenzo De Silvestri”) és Tőzsér Dániel („a korábbi Genoa-játékos, a Debrecen kapitánya talán elsőként emelte magasba a fehér zászlót”).

A leggyengébb osztályzatot kiérdemlő Pávkovicsról azt írták, hogy „egyértelműen a hazaiak leggyengébb láncszeme volt, nem tudott mit kezdeni Simone Zazával, a hibája törte fel a debreceni védelmet”.

EURÓPA-LIGA
SELEJTEZŐ, 2. KÖR, VISSZAVÁGÓ
DEBRECENI VSC–TORINO FC (olasz) 1–4 (0–2)
Debrecen,
Nagyerdei Stadion, 15 350 néző. Vezette: Jovic (Modric, Radic – horvátok)
DVSC: Nagy S. – Kusnyír, Szatmári Cs., Pávkovics, Ferenczi J. – Szécsi M., Haris, Tőzsér, Trujics (Csősz, 90.) – Varga K. (Zsóri, 62.) – Garba (Adeniji, 80.). Vezetőedző: Herczeg András
Torino: Sirigu – Izzo (Singo, 83.), Nkoulou, Bremer – De Silvestri, Meité, Baselli (Rincón, 45+1.), Ansaldi – Zaza, Berenguer – Belotti (Millico, 76.). Vezetőedző: Walter Mazzarri
Gólszerző: Garba (52.), ill. Zaza (25.), Izzo (32.), Belotti (69.), Millico (92.)
Továbbjutott: a Torino, két győzelemmel, 7–1-es összesítéssel.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik