El, I-csoport: a Lyon nyert, a Bilbao megint szenvedett

Vágólapra másolva!
2012.12.06. 22:56
A labdarúgó Európa-liga I-csoportjának 6. (záró) fordulójában a már csoportelsőként biztosan továbbjutó Lyon 2–0-ra nyert az Ironia Kirjat Smona ellen, míg az Athletic Bilbao nem bírt a Sparta Prahával.

Lyon (francia)–Ironi Kirjat Smona (izraeli) Lyon (francia)–Ironi Kirjat Smona (izraeli)

Nem vette félvállról a találkozót a Lyon, ugyanis a továbbjutása ellenére „erős" összeállításban küldte pályára csapatát a hazaiak vezetőedzője, Rémi Garde. Az esélyeknek megfelelően negyed óra után meg is szerezte a vezetést a francia együttes, Mahamadou-Naby Sarr talált a hálóba. A második játékrész elején a mindössze18 esztendős Yassine Benzia talált be a vendégek kapujába, kétgólosra növelve a Lyon előnyét. Végül, a nem éppen eseménydús mérkőzésen magabiztosan nyert az egyértelműen nagyobb játékerőt képviselő francia csapat.

Athletic Bilbao (spanyol)–Sparta Praha (cseh)

A csoport másodikjaként biztosan továbbjutó Sparta Praha ahhoz Bilbaóhoz látogatott, melynek kezdőcsapatában ott volt Fernando Llorente, sőt csapatkapitányként, annak ellenére, hogy néhány napja kijelentette, a nyáron biztosan távozik a baszkoktól. Mi tagadás, kevés érdekességet tartogatott a mérkőzés első félideje, azonban mindkét oldalon akadtak ígéretes lehetőségek, de gól nem született. A szünet után eseménydúsabb focit láthattak a kilátogató nézők: kemény összecsapások, egy fájdalmas könyökös, hajmeresztő hibák és mindkét oldalon nagy helyzetek színesítették a találkozót, végül gól azonban egy sem született.

 

LABDARÚGÓ EURÓPA-LIGA
I-CSOPORT, 6. FORDULÓ
Olympique Lyon (francia)–Ironi Kirjat Smona (izraeli) 2–0 (1–0)
Gólszerző: Sarr (15.), Benzia (58.)
Athletic Bilbao (spanyol)–Sparta Praha (cseh) 0–0
AZ I-CSOPORT VÉGEREDMÉNYE
1. Olympique Lyon 6 5 1 0 14–8 6 16
2. Sparta Praha 6 2 3 1 9–6 3 9
3. Athletic Bilbao 6 1 2 3 7–9 –2 5
4. Ironi Kirjat Smona 6 0 2 4 6–13 –7 2
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik