El: elutasította a Craiova fellebbezését az UEFA

Vágólapra másolva!
2019.08.07. 15:29
null
A következő két mérkőzésen biztosan nem lesz ott a Craiova szurkolótábora (Fotó: AFP)
Elutasította az Európai Labdarúgó-szövetség az Universitatea Craiova fellebbezését, amelyet a román klub azután nyújtott be, hogy az UEFA három zárt kapus mérkőzésre, valamint 60 ezer euróra büntette a Budapest Honvéd elleni Európa-liga-selejtezőn történtek miatt.

Mint ismert, az Universitatea Craiovát az UEFA három zárt kapus mérkőzésre (ebből a harmadik felfüggesztett), valamint 60 ezer euróra bírságolta, miután a Budapest Honvéd elleni El-selejtezőn nagyjából fél óráig állt a játék a tömegjelenetek, valamint a játékvezető ápolása miatt, aki mellett közvetlenül felrobbant egy hanggránát. A mérkőzést tizenegyesekkel a románok nyerték, így továbbjutottak a következő körbe.

A román csapat abban bízott, hogy az UEFA döntése halasztható, így a csütörtöki AEK elleni harmadik körös Európa-liga-selejtezőt még nézők előtt játszhatják. A szövetség azonban elutasította a Craiova fellebbezését, így továbbra is él az eredeti határozat, derül ki a klub Facebook-oldalán megjelent közleményből. A Craiova visszafizeti a jegyárakat azoknak, akik egybe vették az AEK és a Sepsi elleni meccsekre, nekik ingyenes lesz a vasárnapi Sepsi-meccs megtekintése.

A románok közben már találtak egy kiskaput, hogyan lehetnek mégis nézők a mérkőzésen, hiszen a futballiskolák és -akadémiák 14 év alatti gyermekeinek belépése megfelelő felügyelet mellett engedélyezett (kirándulás keretében). Ennek megfelelően az egész régióban elkezdődött a 14 év alatti nézők és kísérőik toborzása, akiktől azt várják, hogy biztassák majd a csapatot.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik