El: bravúros döntetlent játszott az MTK-t kiverő Qabala

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.07.28. 21:22
A labdarúgó Európa-liga selejtezőjének harmadik fordulójában kevés gól esett a csütörtöki, kora esti mérkőzéseken. A korábban Magyarországon légióskodó André Alves betalált a Szpartak Moszkva ellen, míg az előző körben az MTK-t búcsúztató azeri Qabala 1–1-re végzett a francia Lille-lel.

Hiába talált be André Alves, az NB I korábbi gólkirálya, csapata, a ciprusi AEK Larnaca nem tudott előnyt kiharcolni az orosz Szpartak Moszkva ellen, amelyben pályára lépett a korábban a Videotonban futballozó Zé Luís. André Alves, az NB I korábbi gólkirálya, csapata, a ciprusi AEK Larnaca nem tudott előnyt kiharcolni az orosz Szpartak Moszkva ellen, amelyben pályára lépett a korábban a Videotonban futballozó Zé Luís.

A sérült Futács Márkót továbbra is nélkülöző Hajduk Split háromgólos sikert aratott az ukrán Olekszandrija otthonában, a horvátok az utolsó tíz percben kétszer is betaláltak, ezzel alighanem formalitássá tették a visszavágót.

Szántó Tamás a kispadról nézte végig, ahogy csapata, az osztrák Rapid Wien gól nélküli döntetlent játszik a Torpedo Zsogyinóval (ez a fehérorosz gárda búcsúztatta el az előző körben a DVSC-t).

A kora esti mérkőzések legnagyobb meglepetését az MTK-t kiverő azeri Qabala szolgáltatta, amely 1–1-es döntetlent ért el a francia Lille otthonában. A hazaiak hiába kísérleteztek huszonötször kapura lövéssel, a Qabala nagyszerűen tartotta magát, így kedvező helyzetből várhatja a visszavágót.

EURÓPA-LIGA
3. SELEJTEZŐKÖR, 1. MÉRKŐZÉSEK

AEK Larnaca (ciprusi)–Szpartak Moszkva (orosz) 1–1
Olekszandrija (ukrán)–Hajduk Split (horvát) 0–3
Heracles (holland)–Arouca (portugál) 1–1
Lokomotiva Zagreb (horvát)–Vorszkla Poltava (ukrán) 0–0
Zaglebie Lubin (lengyel)–Sönderjyske (dán) 1–2
Austria Wien (osztrák)–Spartak Trnava (szlovák) 0–1
Slavia Praha (cseh)–Rio Ave (portugál) 0–0
IFK Göteborg (svéd)–Helsingin JK (finn) 1–2
Torpedo Zsogyino (fehérorosz)–Rapid Wien (osztrák) 0–0
Lille (francia)–Qabala (azeri) 1–1
Jelgava (lett)–Beitar (izraeli) 1–1
Istanbul Basaksehir (török)–Rijeka (horvát) 0–0
Birkirkara (máltai)–FK Krasznodar (orosz) 0–3
Luzern (svájci)–Sassuolo (olasz) 1–1
Grasshoppers (svájci)–Apollon Limassol (ciprusi) 2–1

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik