El: az MTK beteghordójának jobb a sprintje, mint Berbatovnak!

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.07.05. 16:41
Nem várt helyzetben bukkant fel a magyar atlétika rejtett talentuma! Az MTK–Vojvodina Európa-liga-selejtező első mérkőzésén az egyik beteghordó olyan sprintet vágott ki, ami felér néhány élsportolóéval is.

Az InStat-elemzőrendszer a Vojvodina kérésére „futásdiagnózist” végzett az összecsapáson, amelynek eredményeit az MTK is szívesen fogadta, és a találkozó 74. perce váratlan eredményt hozott. Az egyik beteghordó ugyanis mackós testalkata ellenére az elemzőrendszer mérése szerint 54 méteres sprintet „nyomott le”, ebből 14 méteren át 25.2 kilométer per órás csúcssebességen.

Usain Bolt rekordjai ugyan még nincsenek veszélyben, ám ez a teljesítmény nemzetközi összevetésben is kimagasló. Dimitar Berbatov, a Monaco bolgár csatára például – még ha ő nem is futni és küzdeni tudásáról híres – a Juventus elleni hazai Bajnokok Ligája-negyeddöntőben hasonló csúcssebességet ért el, ám mindössze hét méteren.

A Szusza Ferenc Stadion hősének csütörtökön joggal járt a közönség hatalmas tapsa és üdvrivalgása, miután szakmai közbeavatkozására szerencsére nem volt szükség.

A SZENZÁCIÓS SPRINT LEGVÉGE

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik