El: A Neftci kíméletlenebb a magyar csapatoknál – Vignjevics

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2018.07.18. 21:40
null
Nebojsa Vignjevics szerint nehéz lesz ledolgozni a kétgólos hátrányt (Fotó: Dömötör Csaba)
Irtózatosan nehéz visszavágóra számít az azeri Neftci ellen Nebojsa Vignjevics, az Újpest labdarúgócsapatának vezetőedzője.

 

A Magyar Kupa-győztes gárda szerb szakvezetője az Európa Liga-selejtező első fordulós párharcának budapesti mérkőzését megelőző szerdai sajtótájékoztatón kifejtette: az első találkozót 3–1-re megnyerő azerieknek nagyon gyors játékosaik vannak, veszélyesen kontráznak, ezért az újpestieknek nagyon oda kell figyelniük arra, hogy ne kapjanak gólt.

„A Neftci kíméletlenebbül kihasználja, ha hibázunk, mint a magyar bajnokság csapatai” – hangsúlyozta Vignjevics, aki sajnálja, hogy együttese a múlt csütörtöki, baki meccsen nem tudta a legjobbját nyújtani. Hozzátette: a Szusza Ferenc Stadionban csütörtökön 21 órakor kezdődő visszavágón már játszhat az odavágóról vízumproblémák miatt hiányzó két légiós, Obinna Nwobodo és Alassane Diallo, továbbá Újpesten nem lesz olyan hőség és kirívóan magas páratartalom, mint amilyen Bakiban volt.

A szerb vezetőedző szerint bár csapata még nincs a legjobb fizikai állapotban, de az előző hetinél jobb formába került és mentálisan is kellően felkészült az összecsapásra, ezzel együtt így is nehéz feladat lesz ledolgozni a kétgólos hátrányt. Bízik benne, hogy futballistái a maximumot tudják majd nyújtani, szerinte mellettük szól, hogy már egy éve együtt játszanak.

Vignjevics az MTI kérdésére elárulta, hogy az újpestieknél eltiltott nincs, a sérülés miatt hiányzókat – Vincent Onovót, Simon Krisztiánt és Mohl Dávidot – leszámítva mindenkire számíthat.

Novothny Soma, a lila-fehérek házi gólkirálya kiemelte: sokat jelenthet, hogy a visszavágón pályára léphet Nwobodo és Diallo, hiszen két állandó csapattagról van szó, továbbá az is fontos, hogy minél hamarabb megszerezzék az első gólt, mert az elbizonytalaníthatja az azerieket. Hozzáfűzte: pluszmotivációt jelent nekik, hogy továbbjutás esetén a Sevilla ellen játszhatnak és világsztárokat hozhatnak el Budapestre.

EURÓPA-LIGA
1. SELEJTEZŐKÖR, VISSZAVÁGÓ

CSÜTÖRTÖK
21.00: ÚJPEST FC–Neftci PFK (azeri) (Tv: Duna World)
Az első mérkőzésen:1–3

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik