El: „A labda gömbölyű, a Fehérvár nem a Barcelona”

Vágólapra másolva!
2019.07.11. 08:26
null
A Mol Fehérvár szerdán már Montenegróban edzett (Fotó: <a href="http://www.molfehervarfc.hu">molfehervarfc.hu</a>)
Alig adnak esélyt önmaguknak a montenegróiak a székesfehérváriak elleni El-selejtezőn, de az ellenfél által jól ismert Marko Nikolics és csapata jól teszi, ha idejében levonja a híres népmese tanulságait.

 

NIKOLICS: LENDÜLETES CSAPATTAL ÁLLUNK SZEMBEN

A Mol Fehérvár vezetőedzője,Marko Nikolics és a csapat csatára, Marko Scsepovics szerda este sajtótájékoztató keretében válaszolt az újságírók kérdéseire.

„Fiatal, lendületes, nagyon jó mentalitású csapattal állunk szemben, a játékosok biztos, hogy megfelelően felpörögve futnak majd ki a pályára” – mondta Nikolics.

Marko Scsepovics kiemelte, remek felkészülésen vannak túl, és úgy érzi, megfelelően felkészült a csapat a Zetából. Hozzátette, az Európa-liga első köreiben előfordulnak meglepő eredmények, de azon lesznek, hogy ebben a párharcban ilyesmi ne forduljon elő, vagyis magabiztosan jussanak tovább.

A Mol Fehérvár a hivatalos honlapján megerősítette, hogy Vinícius sérülés miatt nem játszhat.

„Vinícius Paulo nem utazott el a csapattal Montenegróba, ugyanis korábban műtött térde megsérült az egyik edzésen”– írta amolfehervarfc.hu.

Szerda délelőtt tíz órakor szállt fel a Mol Fehérvár FC különgépe Ferihegyről, és a csapat másfél órával később meg is érkezett Montenegró fővárosába, Podgoricába, ahol csütörtök este 20.30-tól elkezdi szereplését az Európa-liga 2019–2020-as kiírásában. Az első ellenfél a montenegrói bronzérmes FK Zeta Golubovci lesz, és mint ismert, a székesfehérváriaknak négy párharcot kell sikeresen megvívniuk, hogy elérjék céljukat, a csoportkörbe jutást. A podgoricai repülőtéren a Vidi-busz várta az együttest, amelynek az ebéd és a délutáni csendes pihenő után este nyolctól vezényelt edzést Marko Nikolics vezetőedző a csütörtöki mérkőzés helyszínén, a podgoricai Városi Stadionban.

Montenegróban kevés reményt fűznek a Zeta továbbjutásához.

„A magyar ezüstérmes gyakorlatilag már az Európa-liga második selejtezőkörében érezheti magát – fogalmaz cikkében az Aktuelno című montenegrói honlap. – Elsőként a Zeta mutatkozik be a nemzetközi porondon a montenegrói csapatok közül, és abszolút esélytelenül készül az előző idényben az Európa-liga csoportkörében szereplő Mol Fehérvár ellen. Igaz, a remény jogát senki sem veheti el tőle.”

A honlapon megszólal Sztefan Vukcsevics: „A Mol Fehérvár a párharc nagy esélyese – fogalmazott a „farkasok” 22 éves középpályása. – Nincs veszítenivalónk, férfi módjára kell viselkednünk, félelem nélkül kell játszanunk, és meglátjuk, mit tudunk kihozni ebből a mérkőzésből. A labda gömbölyű, és a Fehérvár azért nem a Barcelona. Sajnos a nyáron távozott két alapemberünk, Igor Vujacsics és Nikola Krsztovics, de keményen dolgoztunk a felkészülés során, és kiadjuk magunkból a maximumot.”

A labdarúgó beszélt arról is, hogy a magyar csapatban vannak ismerősei: „Jól ismerjük a magyarok edzőjét, Marko Nikolicsot, és a csatárukat, Marko Scsepovicsot is. Tapasztalt, jó játékosok alkotják ellenfelünk keretét, jók a széleken, és veszélyes kontrákat vezetnek, miközben a védelmükön sem könnyű átjutni. Nagyon magas szinten képes futballozni a Fehérvár, óriási kihívás előtt állunk. A mi csapatunk nagyon fiatal, kellő szenvedéllyel és akarattal kell futballoznunk, és akkor talán meglephetjük ellenfelünket.”

Léleksimogató szavak ezek, de a fehérváriak remélhetőleg nem hagyják, hogy a golubovci „farkasok” e negédes szavakkal kiénekeljék a sajtot a szájukból, mint La Fontaine meséjében a róka a hollóéból.


A FEHÉRVÁR FC KERETE A CSÜTÖRTÖKI MECCSRE
Kapusok: Kovács Dániel (1), Kovácsik Ádám (74), Tomás Tujvel (12)
Védők: Elek Ákos (6), Fiola Attila (5), Hangya Szilveszter (65), Juhász Roland (23), Loic Nego (11), Adrian Rus (4), Stopira (22)
Középpályások: Berecz Zsombor (13), Anel Hadzic (8), Kovács István (10), Georgi Milanov (77), Boban Nikolov (19), Pátkai Máté (17)
Támadók: Futács Márkó (18), Armin Hodzic (15), Huszti Szabolcs (9), Ivan Petrjak (7), Marko Scsepovics (44)
Forrás: UEFA

EURÓPA-LIGA
SELEJTEZŐ, 1. KÖR, ELSŐ MÉRKŐZÉS
19.00:
Debreceni VSC (magyar)–Kukësi (albán) (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!
20.30: FK Zeta (montenegrói)–Fehérvár FC (magyar) (Tv: Duna World)– élőben az NSO-n!
20.30: FC DAC 1904 (Dunaszerdahely, szlovákiai)–KS Cracovia (lengyel) – élőben az NSO-n!
21.00: Budapest Honvéd (magyar)–Zalgiris Vilnius (litván) (Tv: M4 Sport)– élőben az NSO-n!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik