El: a Rijeka-edző nem turistáskodni jött, nem minősít

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.07.24. 22:59
Az Európa-liga-selejtező második fordulójának visszavágóján a Ferencváros hazai pályán 2–1-es vereséget szenvedett a horvát HNK Rijeka ellen, így kettős vereséggel búcsúzott a sorozattól. A horvát csapat trénere, Matjaz Kek szerint mindössze Ivan Krstanovic kiállítása okozott gondot, egyébként kézben volt számukra az összecsapás és a párharc.

„Elégedett vagyok a csapat mai teljesítményével, összességében jól játszottunk. Ivan Krstanovic butasága miatt a második félidőben nehezebb helyzetünk volt, de megoldottuk. A szünetben számítottunk rá, hogy ekkor már kevesebbet birtokoljuk a labdát, de fel voltunk készülve az ellenfél támadásaira" – mondta Matjaz Kek, a Rijeka vezetőedzője a meccs után.Matjaz Kek, a Rijeka vezetőedzője a meccs után.

A horvát csapat következő ellenfele a feröeri Vikingur lesz, Kek azonban egyelőre nem arra a párharcra koncentrál. „A Vikingur kiverte a Tromsőt, ez sokat elárul az erejéről. Mielőtt azonban a következő Európa-liga-meccsre készülnénk, a horvát bajnokságban már rangadó vár ránk, egyelőre nem foglalkozunk a következő fordulóval, de a célkitűzésünk, hogy sikerrel vegyük azt a fordulót is. Nagyon jó párharc volt, két erős féllel, a Ferencváros jó erőt képviselt, ezért elégedettek lehetünk a két győzelemmel."

Matjaz Kektől megkérdezték a sajtótájékoztatón, hogy mi a véleménye a Fradi-szurkolók kevés számáról, illetve kivonulásáról, ám kétszer is kitérő választ adott.

„Elsősorban a saját csapatommal foglalkozom, azért vagyok itt. Nem foglalkozom a közönséggel, ha a nézőket nézném, akkor turista lennék. (...) Nem azért vagyok itt, hogy az ellenfél szurkolóit bármilyen módon minősítsem" – válaszolt a szakember.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik