El: a Honvéd nem ússza meg a Vojvodina legjobbját

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.07.14. 10:51
A szerb sajtóban vezető téma, hogy a Bp. Honvéd elleni, jövő csütörtöki El-selejtezőre készülő Vojvodinában annak ellenére pályára léphet a csapat legjobbjának tartott és a szurkolók kedvencének számító kameruni Aboubakar Oumarou, hogy több klub, köztük a török bajnok Galatasaray is szerződtetné.

A Vojvodina vezére, Aboubakar Oumarou (Fotó: Action Images – archív)
A Vojvodina vezére, Aboubakar Oumarou (Fotó: Action Images – archív)
A Vojvodina vezére, Aboubakar Oumarou (Fotó: Action Images – archív)
A Vojvodina vezére, Aboubakar Oumarou (Fotó: Action Images – archív)
A Vojvodina vezére, Aboubakar Oumarou (Fotó: Action Images – archív)

A novosti.rs arról ír, hogy a vajdasági Vojvodina már benevezte a 26 éves Aboubakar Oumarout a Honvéd elleni Európa-liga-meccsre, vagyis a csatár várhatóan pályára lép a magyar csapat elleni csütörtöki találkozón.

A Vojvodinánál a sportigazgatói feladatokat ellátó Mateja Kezsman nyilatkozik is az ügyben, megerősíti, hogy Oumarou játszhat a kispestiek ellen, és csak a párharcot követően lehet szó arról, hogy esetleg távozik.

A Vojvodina szeretné megtartani a csapat legértékesebb játékosának számító – a transfermarkt.de kétmillió euróra becsüli az értékét – kameruni csatárt, akinek december 31-ig szól a szerződése a klubnál, de a megállapodásban szerepel egy kivásárlási záradék, amely szerint hétszázezer eurós ajánlat esetén a Vojvodinának el kell engednie a labdarúgót.

Eddig a Crvena zvezda számított Oumarou első számú kérőjének, de a legfrissebb hírek szerint már két török klub, a bajnok Galatasaray és a Kayserispor is vinné. A Vojvodinánál abban bíznak, hogy legalább az El-selejtezők idejére meg tudják tartani a támadót.

ÍME, ABOUBAKAR OUMAROU!

Oumarout 2010-ben az OFK Beogradtól szerződtette a klub, harcos, megalkuvást nem tűrő futballjával hamar közönségkedvenccé vált a Vojvodinában. A legutóbbi bajnoki szezonban 29 meccsen 11 gólt szerzett és hét gólpasszt is adott, ami jelzi, az előkészítésben is jeleskedik. Az El-selejtező 1. fordulójában a máltai Hibernians ellen csak az első meccsen játszott, a 4–1-re megnyert idegenbeli találkozón gólt és gólpasszt is jegyzett, az El-ben pályafutása során hét találkozón lépett pályára, öt gólt szerzett.

ÚJABB HONVÉD-JÁTÉKOSOK MEHETNEK A CROTONÉHOZ?
Olasz sajtóhírek szerint a francia-mali Mamadou Diakité után újabb játékosokat szerződtetne a Budapest Honvédtól a Serie B-ben szereplő Crotone. Az elsősorban utánpótláskorú játékosokkal foglalkozó generazioneditalenti.com híre szerint a Crotone együttműködési megállapodásra törekszik a Budapest Honvéddal, melynek keretében a magyar klubtól több saját nevelésű játékos is az olasz másodosztályú együtteshez kerülhetne. Részleteket itt olvashat!

A Vojvodina egyébként a Hibernians ellen nem nyűgözte le a szurkolóit, annak ellenére sem, hogy összesítésben 7–3-ra győzött. A második, hazai találkozón ugyanis csak nehézkesen, 3–2-re nyert a csapat. Ezért a Honvéd ellen jobban szeretné szórakoztatni a közönségét az együttes, bár a klubnál tisztában vannak azzal, nem becsülhetik le a magyar csapatot.

„A Honvéd erős ellenfél. Nagyon oda kell figyelnünk ellene. Mi most túl vagyunk egy négyhetes, fárasztó felkészülésen, most már a frissítésen van a hangsúly. Tudjuk, hogy a múlt heti produkciónk után tartozunk a közönségünknek, a Honvéd ellen igyekszünk törleszteni” – nyilatkozta a Vojvodina vezetőedzője, Marko Nikolics.

A fárasztó felkészülést mutatja, hogy egy nappal a Hibernians búcsúztatása után a Novi Szad ellen még egy felkészülési meccs is szerepelt a programban, amelyet 6–0-ra megnyert a Vojvodina. A csapat kezdőjében egy jelentős változásra lehet számítani a máltaiak elleni meccsekhez képest: várhatóan pályára lép a Chelsea-től kölcsönbe megszerzett 20 éves horvát kapus, Matej Delac.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik