El: A futballszerető magyarokért kell a csoportkör – Stopira

Vágólapra másolva!
2017.08.02. 16:50
null
A Videoton öt év után újra bejutna a csoportkörbe, de ehhez még nagy bravúrokra lenne szüksége (Fotó: Török Attila)
A Videoton megtartotta sajtótájékoztatóját a labdarúgó Európa-liga selejtezője előtt, melyen 2–1-es hátrányból fogadják a jóval esélyesebb francia Girondins Bordeaux-t a harmadik körben. A székesfehérváriak vezetőedzője, Marko Nikolics és védője, Stopira egyaránt hisz a továbbjutásban – utóbbi már a csoportkört emlegette.

„Nagy öröm számunkra, hogy már napokkal ezelőtt elkelt minden jegy a mérkőzésre, mert fontos, hogy a csapat érezze a szurkolók támogatását – kezdte Marko Nikolics. – Erős gárda az ellenfelünk, de fontos gólt szereztünk Bordeaux-ban, amivel nyílt maradt a továbbjutás kérdése. Tapasztalatom szerint egy ilyen párharcban a visszavágó mindig könnyebb, mert a felek már ismerik egymást. Ennek megfelelően finomítottunk néhány dolgon."

A szakember a sajtóeseményen többször is hangsúlyozta: a legfontosabb, hogy taktikailag tökéletes játékot nyújtsanak.

„Okosnak és türelmesnek kell lennünk. Senkit sem vihet el a szenvedély és a szív. A franciák nagyon jól mennek át védekezésből támadásba, de erre is felkészültünk az első meccs alapján. Érezzük a felelősséget magunkon amiatt, hogy mi vagyunk az egyetlen magyar csapat a nemzetközi porondon. Az utcán járva nemcsak a Videoton szurkolóitól, hanem minden futballkedvelőtől érzem a támogatást."

Nikolics tudja már, együttese hogyan fog felállni, de egyelőre még nem szeretné megosztani a nagyközönséggel. Azt viszont elmondta, hogy továbbra is vannak játékosok, akikre nem számíthat, ám ettől függetlenül a lehető legerősebb Videotont fogja a pályára küldeni.

A székesfehérváriak védője, Stopira kijelentette: arról álmodoznak, hogy 2012 után ismét bejutnak a csoportkörbe.

„Tudjuk, hogy ehhez a Bordeaux-t le kell győznünk, és utána még egy kört mennünk, de megfelelő hozzáállással ez megtörténhet. Fel fogjuk venni a harcot minden egyes magyar futballszerető emberért. Ez lesz az egyik legfontosabb mérkőzésem ebben a mezben. A szurkolók segítségével kivívhatjuk a továbbjutást."

A találkozót csütörtök este 19 órától rendezik a felcsúti Pancho Arénában.

A sajtótájékoztató vágatlanul

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik