El: a Fradi angol, az MTK olasz, a Loki északír játékvezetőt kapott

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.06.28. 17:18
Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) elkészítette az Európa-liga első selejtezőköre első mérkőzéseinek játékvezetői küldéseit.

A Ferencváros a Go Ahead Eagles otthonában kezd, és a találkozó játékvezetője a 35 éves angol Craig Pawson lesz, aki 2013 óta vezet a Premier League-ben, 2015-ben lett FIFA-kerettag, és ez lesz pályafutása első nemzetközi kupamérkőzése.

Az MTK a Vojvodinát fogadja, s az UEFA olasz játékvezetőre bízta a mérkőzést. A 37 éves Paolo Valeri 2011 óta vezet a nemzetközi porondon, 2012-ben az Európa-liga csoportkörében is szerepet kapott egy alkalommal. Az előző szezonban azonban csak El-selejtezőt bíztak rá, és többek között a Ferencváros–Rijeka meccs is az övé volt, amikor a magyar csapat 2–1-re kikapott.

A Debrecen vendége a montenegrói Szutjeszka lesz, e mérkőzésen az északír Raymond Crangle fúj majd, aki az összecsapás másnapján ünnepli a 42. születésnapját. Crangle 2010 óta FIFA-bíró, de csak selejtezőkig jutott a nemzetközi porondon. Első kupameccsén egyébként éppen magyar együttesnek dirigált, 2010 júliusában a ZTE gól nélküli döntetlent játszott az FK Tirana vendégeként az Európa-liga selejtezőjében.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik