Ekl: új klubkoefficiens-rekordot ért el a Fehérvár

D. S. B.D. S. B.
Vágólapra másolva!
2022.08.24. 09:11
null
Új klubkoefficiens-rekordot ért el a Fehérvár (Fotó: Török Attila)
Az Európa-konferencialiga selejtezőjének rájátszásába jutó és ott az első mérkőzésen idegenben a német élvonalbeli (Bundesliga) 1. FC Kölnt 2–1-re legyőző Fehérvár FC a playoffkörbe jutással új klubkoefficiens-rekordot ért el – írja a klub honlapja.

Fiola Attiláék a nemzetközi porondon idén már legalább 2.50 pontot szereztek, így a következő évadban 12.50 pontjuk biztosan lesz, de ha csütörtökön sikerül továbbjutni a kölniek ellen és bejutni a csoportkörbe, ez a szám tovább gyarapodhat.

A koefficiens egy olyan pontszám, amely alapján az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) a legutóbbi öt év eredményeit figyelembe véve rangsorolja a csapatokat és ez az együttható dönti el, hogy az adott klub az adott selejtezőkörben kiemelt lesz-e vagy sem.

A Fejér megyei klub honlapján részletezte, a 2022–2023-as kiírásnak 11.50 koefficienssel vágott neki, míg a következőt legalább 12.50 ponttal kezdi, hiszen kiesik a 2017–2018-as kiírásban szerzett 1.50 koefficiens, de helyette 2.50-et az idei évadból már biztosan kap.

Amennyiben a fehérváriak bejutnak a csoportkörbe, minden győzelem további két, míg a döntetlenek egy pontot érnek.

Az Európa-konferencialiga playoffkörének visszavágóját augusztus 25-én, csütörtökön, 19 órától rendezik a Mol Aréna Sóstóban.

EURÓPA-KONFERENCIALIGA
4. FORDULÓ, VISSZAVÁGÓ

Csütörtök, 19.00: Fehérvár FC–1. FC Köln (német) (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!
Az első mérkőzésen: 2–1

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik