Ekl: Nemcsak a Puskás Akadémiát, hanem az egész országot képviseljük – Hornyák

NAGY-PÁL TAMÁSNAGY-PÁL TAMÁS
Vágólapra másolva!
2021.07.14. 16:42
A Puskás Akadémia FC vezetőedzője, Hornyák Zsolt elárulta: mire van szükségük ahhoz, hogy az idegenbeli 1–1-es döntetlen után a Pancho Arénában kivívják a finn Inter Turku ellen a továbbjutást az Európa-konferencialigában. A csapat kapusa, Tóth Balázs a többiek nevében is elmondta: történelmet szeretnének írni.
Hornyák Zsolt a siker receptjéről is beszélt (Fotó: Tumbász Hédi - archív)
A KÉPRE KATTINTVA GALÉRIA NYÍLIK A PUSKÁS AKADÉMIA EDZÉSÉRŐL!
Hornyák Zsolt a siker receptjéről is beszélt (Fotó: Tumbász Hédi - archív) A KÉPRE KATTINTVA GALÉRIA NYÍLIK A PUSKÁS AKADÉMIA EDZÉSÉRŐL!

A Puskás Akadémia FC vezetőedzője, Hornyák Zsolt kijelentette: érzik, hogy nagyok az elvárások velük szemben, ugyanakkor tele vannak önbizalommal.

„Az első mérkőzéssel kapcsolatban hiányérzetünk van, hiszen sok helyzetet dolgoztunk ki. Remélem, a visszavágón is így lesz, és odafigyelünk arra, hogy a védelmünk ne kövessen el hibákat, miközben használjuk ki a helyzeteink ötven százalékát, így tovább tudnánk jutni. A Turku szerintem nehéz ellenfél, agresszív csapat, úgyhogy nem becsüljük le. Mindent meg fogunk tenni, hogy továbbjussunk, amihez jó teljesítmény kell.”

Azt is hozzátette: finn ellenfelüknek a nemzetközi tapasztalata is több, mint a felcsútiaknak.

„Ezt lehetett érezni már az első mérkőzésen is. De mindenki feldolgozta annak a súlyát, hogy nemcsak a Puskás Akadémiát, de az egész országot kell méltóképpen képviselnünk. Lehet, hogy a fiatalokat ez kicsit megköti, mert nem vagyunk tapasztalt csapat, a múlt évben a koronavírus megállított minket a nemzetközi porondon.”

A PAFC kapusa, Tóth Balázs hozzátette: miután a koronavírus miatt tavaly ő is lemaradt a Hammarby elleni Európa-liga-selejtezőről, óriási dolog lenne számára, ha most kivívnák a továbbjutást.

„Ráadásul történelmet írhatnánk, hiszen a Puskás Akadémia még soha nem jutott tovább a nemzetközi kupában. Mindenkiben hatalmas a bizonyítási vágy, főleg, hogy a múlt héten szomorkodtunk a kihagyott helyzeteink miatt. Csütörtökön mindenképp nyerni szeretnénk!”

A TELJES SAJTÓTÁJÉKOZTATÓ

Készül a Puskás Akadémia az Inter Turku ellen: az edzés sajtónyilvános része

EURÓPA-KONFERENCIALIGA, SELEJTEZŐ
1. FORDULÓ
VISSZAVÁGÓ
JÚLIUS 15., CSÜTÖRTÖK
20.00: Puskás Akadémia FC–Inter Turku (finn) (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!
Az első mérkőzés eredménye: 1–1

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik