Ekl: Amióta itt vagyok Újpesten, ez volt az egyik legjobb félidőnk – Banai

NAGY-PÁL TAMÁSNAGY-PÁL TAMÁS
Vágólapra másolva!
2021.08.06. 08:08
Remek első félidő után 2–1-es vereséget szenvedett az Újpest hazai pályán az esélyesebb Baseltől az Európa-konferencialiga selejtezőjében. A találkozó után a lila-fehérek kapusával, Banai Dáviddal és középpályásával, Csongvai Áronnal beszélgetett az NSO Tv stábja. Mindkét labdarúgó hisz abban, hogy továbbjuthat jövő héten a magyar csapat.

Csongvai Áron szerint az első félidei játékukkal meglepték a Baselt.

„Úgy mentünk ki a pályára, ahogy egy ilyen mérkőzésre ki kell menni: harcosan, keményen és koncentrálva. Ennek szerencsére meg is lett az eredménye. Azért érezhető volt, hogy más szintű csapat ellen játszunk, ez főleg a második félidőben jött ki. Sokkal hamarabb elfáradtunk, mert nálunk kevesebbet volt a labda, így meg is tudták fordítani a meccset. De úgy gondolom összességében, hogy ez egyáltalán nem kudarc, pozitívan tudunk menni a visszavágóra, és ez volt a cél.”

A lila-fehérek kapusa, Banai Dávid szerint bosszantó vereséget szenvedni ilyen első félidő után.

„Szerintem amióta én itt vagyok Újpesten, ez majdnem az egyik legjobb játékunk volt. Főleg, hogy Tallo már sérülten vállalta a játékot sajnos, és Stieber Zoltán is megsérült, úgyhogy kezdtünk egy kicsit megfogyatkozni, az első félidőben mégsem tudott mihez kezdeni a Basel. Nem is egy nullával kellett volna bemenni a szünetre. Aztán az egyenlítő gól fordított ezen, egy ilyen bosszantó találat után próbáltunk egymásnak plusz energiát adni, de kicsit megfogott minket.”

Videónkban mindkét játékos beszél arról is, hogy mit várnak a visszavágótól, amelyen szerintük kivívhatják a továbbjutást.

EURÓPA-KONFERENCIALIGA, SELEJTEZŐ
3. FORDULÓ, ELSŐ MÉRKŐZÉS
Újpest FC–FC Basel (svájci) 1–2 (Croizet 40., ill. A. Cabral 55., Males 74.)

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik