Benítez szerint a játékosait nem zavarta meg az MU-meccs

Vágólapra másolva!
2013.03.08. 13:02
null
A menedzser szerint David Luízék még nem <br />gondoltak az FA-kupa-meccsre (Fotó: Action Images)
Csütörtökön rendezték a labdarúgó Európa-liga nyolcaddöntőjének első felvonásait: a nap slágermeccsén a Tottenham simán legyőzte az Intert, míg a Chelsea Bukarestben szenvedett vereséget. Rafa Benítez nem keresett kifogásokat, a Chelsea menedzsere szerint játékosai fejben még nem a Manchester United elleni FA-kupa-meccsel foglalkoztak, nem ezzel volt gond. Andrea Stramaccioni, az Internazionale vezetőedzője fizikai hátrányról beszélt a londoni vereséget követően.

Bukarestben került hátrányba a Chelsea, miután a Steaua egy tizenegyesgóllal 1–0-ra legyőzte a „kékeket". A román válogatottba is számos játékost adó csapat kiváló teljesítményt nyújtott a BL-címvédő ellen, ami nem túl jó előjel számunkra a március 22-i világbajnoki selejtező előtt.

Rafa Benítez nem keresett kifogásokat, a Chelsea menedzsere szerint játékosai fejben még nem a Manchester United elleni FA-kupa-meccsel foglalkoztak, azaz erre nem fogható a fiaskó.

„Ez egy teljesen más sorozat és légkör volt. A hétvégi meccs megint más lesz, egy új kihívás" – jelentette ki Benítez.

„Most már a hazai meccsre kell koncentrálnunk. Ezekben a párharcokban, ha nem tudsz idegenben betalálni, az mindig nehézzé teszi a helyzeted. Csalódottak vagyunk, de hiszünk a továbbjutásunkban" – tette hozzá a menedzser.

Az egyetlen találatot jegyző Raul Rusescu örül, hogy tetszetős teljesítményt nyújtva nyertek:

„Ez nagy győzelem volt. Örülünk, hogy szép futballt tudtunk produkálni, s örömöt szereztünk a szurkolóknak és a családjainknak. Úgy játszottunk, mint egy nagy csapat, míg a Chelsea nem tudta azt hozni, amit szeretett volna. Nem tudom, hogy ezzel mi lettünk-e favoritok, de magabiztosan megyünk a Stamford Bridge-re" – így Rusescu.

Petr Cech a vereség ellenére meg van róla győződve, hogy összességében az ő együttese volt a jobb:

„A büntetőtől eltekintve talán két lövésük akadt, és azok sem voltak veszélyesek. Összességében mi voltunk a jobbak. Több és veszélyesebb lehetőségünk adódott, csak nem tudtunk betalálni. Egy nullra kikapni idegenben nem a legjobb eredmény a nemzetközi kupában, a korábbiakban azonban nagyobb hátrányból is felálltunk, így nem drámai a helyzet" – mondta a kapus.

Andrea Stramaccioni is elismerte, hogy a Tottenham jobb volt az Internél, ám ezzel együtt sajnálta a háromgólos vereséget a White Hart Lane-en:

„Valóban jobb volt a Tottenham, de sokat szenvedtünk a fizikai hátrányunk miatt. Két gól a háromból úgy született, hogy nem voltunk elég erősek a fejpárbajokban. Azt viszont még jobban sajnálom, hogy két nagy gólhelyzetünkből egyikkel sem tudtunk élni. Próbáltuk megakadályozni, hogy korán gólt kapjunk, de nem sikerült. Utána még agresszívabbak lettek, nehéz volt eljuttatni a labdát a támadókhoz. A futballban azonban bármi előfordulhat, otthon nekünk is szükségünk lenne egy gyors gólra" – értékelt az Internazionale vezetőedzője, aki Gareth Bale játékét is méltatta, kiemelve, hogy csatárokra jellemző fejes gólt szerzett. A Spurs kulcsembere egyébként eltiltás miatt lemarad majd a San Siróban rendezendő visszavágóról.

André Villas-Boas szerint erőt meríthettek a közelmúlt sikereiből:

„Magabiztosan kezdtünk, köszönhetően az elmúlt hetek győzelmeinek – ez meglátszódott a játékunkon is. Tavaly a mennyből a pokolba kerültem: próbáltam jól teljesíteni a Chelsea-nél, de kevés időm volt, és én is sokat hibáztam. Most jól mennek a dolgaim, ám a futballban gyorsan változik a helyzet" – nyilatkozta az itáliai médiának Villas-Boas, aki az interes időknek köszönhetően olaszul is folyékonyan beszél.

A Tottenham menedzsere elmondta, a szezon előtti felkészülési időszakban már tesztelték Bale-t mint támadót, aztán januárban a Norwich ellen vették újra elő ezt a taktikai variációt. Mivel bevált, onnantól már gyakran használták – s az eredménye az Inter ellen is kamatozott.

TOTTENHAM–INTERNAZIONALE 3–0

STEAUA–CHELSEA 1–0

EURÓPA-LIGA
NYOLCADDÖNTŐ, ELSŐ MÉRKŐZÉSEK

BASEL (svájci)–ZENIT (orosz) 2–0 (0–0)
Bázel, St. Jakob-Park. Vezette: Orsato (olasz)
Basel: Sommer – P. Degen, Schär, Dragovic, Pak Dzsu Ho – Cabral, Serey Die (el-Neni, 69.) – D. Degen (Steinhöfer, 62.), Díaz, Szalah – Zoua (A. Frei, 79.)
Zenit: Malafejev – Hubocan, Neto, Lombaerts, Rodics – Gyenyiszov – Danny (Kerzsakov, 82.), Witsel, Sirokov, Szemak (Fajzulin, a szünetben) – Hulk
Gólszerző: Díaz (83.), A. Frei (94. – 11-esből)
Kiállítva: Neto (93.)

BENFICA (portugál)–BORDEAUX (francia) 1–0 (1–0)
Lisszabon,
A Fény Stadionja. Vezette: Jefet (izraeli)
Benfica: Artur – André Almeida, Luisao, Garay, Melgarejo – Gaitán, Roderick, Carlos Martins (E. Pérez, 64.) – Rodrigo, Ó. Cardozo (Salvio, 63.), O. John (Lima, 74.)
Bordeaux: Carrasso – Mariano, Sané, Henrique, Trémoulinas – Plasil, Sertic – Faubert (A. Traoré, 43.), Maurice-Belay (Ben Halfallah, 79.), Obraniak – Rolán (Bellion, 66.)
Gólszerző: Carrasso (21. – öngól)

LEVANTE (spanyol)–RUBIN KAZANY (orosz) 0–0
Valencia, Városi Stadion. Vezette: Gautier (francia)
Levante: Navas – Pedro López, D. Navarro, Ballesteros, Juanfran – Iborra, Diop (Ríos, 68.) – Barkero, Míchel, Rubén García (Juanlu Gómez, 80.) – O. Martins
Rubin: Rizsikov – Ansaldi, Marcano, Saronov, Kuzmin – Orbaiz, Natho – Kaszajev (Kalesin, 53.), R. Eremenko, Gökdeniz Karadeniz – Rondón (Djadjun, 85.)
Kiállítva:
Míchel (54.), ill. Ansaldi (52.)

TOTTENHAM (angol)–INTERNAZIONALE (olasz) 3–0 (2–0)
London, White Hart Lane. Vezette: Mateu Lahoz (spanyol)
Tottenham: Friedel – Walker, Gallas, Vertonghen, Assou-Ekotto – Dembélé (Livermore, 64.), Parker – Lennon (Naughton, 82.), Bale, G. Sigurdsson (Holtby, 70.) – Defoe
Inter: Handanovic – J. Zanetti, Ranocchia, Chivu, Juan Jesus (Palacio, a szünetben) – Gargano, Cambiasso – R. Álvarez (Jonathan, 67.), Kovacic (Guarín, 55.), Álvaro Pereira – Cassano
Gólszerző: Bale (6.), G. Sigurdsson (18.), Vertonghen (53.)

ANZSI MAHACSKALA (orosz)–NEWCASTLE UNITED (angol) 0–0
Moszkva, Luzsnyiki Stadion. Vezette: Vad II István (magyar)
Anzsi: Gabulov – Escsenko (Logasov, 90.), Joao Carlos, Ewerton, Zsirkov – Ahmedov, L. Diarra, Jucilei, Satov (Karszela-González, 84.) – Willian (L. Traoré, 23.) – Eto'o
Newcastle: Elliot – Simpson, Yanga-Mbiwa, Perch, Haidara – Anita (Taylor, 75.), Cabaye (Tioté, 84.) – Obertan, Marveaux, Ben Arfa (Sh. Ameobi, 64.) – Mou. Sissoko

VIKTORIA PLZEN (cseh)–FENERBAHCE (török) 0–1 (0–0)
Plzen, Városi Stadion. Vezette: Rocchi (olasz)
Plzen: Kozácik – Rajtoral, Cisovsky, Procházka, Rezník – Darida, Horváth – Duris (Fillo, 69.), Kolár (Hejda, 89.), Kovarík – Bakos (Tecl, 60.)
Fenerbahce: Volkan Demirel – Gökhan Gönül, Bekir Irtegün, Yobo, Ziegler – Mehmet Topal, Selcuk Sahin – Kuyt, Cristian, Sow (Caner Erkin, 83.) – Webó (Mehmet Topuz, 85.)
Gólszerző: Webó (81.)

VfB STUTTGART (német)–LAZIO (olasz) 0–2 (0–1)
Stuttgart, VfB Arena. Vezette: Tudor (román)
Stuttgart: Ulreich – Szakai, Tasci, Rüdiger, Boka – Kvist (Harnik, 55.), Gentner – Okazaki, Maxim (Hajnal, 41.), I. Traoré – Macheda (Holzhauser, 93.)
Lazio: Marchetti – Pereirinha, Cana, Ciani, Radu – Onazi, Candreva, Hernanes (Á. González, 72.), Éderson (Ledesma, 64.), Lulic – Kozák (Floccari, 84.)
Gólszerző: Éderson (21.), Onazi (56.)

STEAUA (román)–CHELSEA (angol) 10 (1–0)
Bukarest, Nemzeti Stadion. Vezette: Karaszjov (orosz)
Steaua: Tatarusanu – Rapa, Szukala, Chiriches, Latovlevici – Bourceanu, Pintilii (Prepelita, 58.) – Popa, Chipciu, Tanase (Leandro Tatu, 82.) – Rusescu (Gardos, 92.)
Chelsea: Cech – Ivanovics, David Luiz, Terry, Bertrand – Lampard, Mikel – Benajun (Mata, 64.), Oscar, Hazard (Marin, 75.) – F. Torres
Gólszerző: Rusescu (34. – 11-esből)

A visszavágókat március 14-én rendezik.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik